Óriási: a németek szerint Magyarország és Kína csak őket akarta provokálni

2024. május 10. 10:38

A Die Tageszeitung publicistája szerint szándékosan május 8-ra időzítették Hszi Csin-ping budapesti landolását – korábban az amerikaiak is megpróbáltak belemagyarázni valamiféle rosszindulatot a kínai elnök érkezésének időpontjába.

2024. május 10. 10:38
First Day Of An EU Leaders Summit

Nyitókép: Getty Images/Thierry Monasse

Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása során semmit nem bíznak a véletlenre, a dátumot is jól megválasztották – áll a Die Tageszeitung nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikkben. Erich Rathfelder szerint jelzésértékű, hogy éppen május 8-án landolt Budapesten, ami a Nyugat számára a fasizmus feletti győzelem szimbóluma.

A németeknek való odaszúrás valószínűleg csak a kínai elnököt és a feltörekvő diktátorokat, Orbán Viktort és Aleksandar Vucsicsot szórakoztatja

– állítja a szerző, aki szerint a magyar és a szerb kormányfő azért sikeresek, mert a liberális demokráciák kompromisszumot akarnak kötni velük, ahelyett, hogy könyörtelenül harcolnának.

Nem a németek az elsők, akik mindenáron megpróbálnak valamiféle provokációt belemagyarázni Hszi Csin-ping útjába: az Egyesült Államok nyugat-balkáni megbízottja szerint például „szerencsétlen és szándékos” volt a szerbiai látogatás időzítése a NATO-bombázás 25. évfordulójára. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­­I­­g­a­z­i n­­­i­­m­f­o­m­­­á­­­n­­i­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
mazsola-977
2024. május 11. 05:43
Provokáció, ha a kínai elnök a belgrádi nagykövetségük lebombázásanak 25. Évfordulóján utazik Belgrádba. Vagyis megint Kína csinált valami elítélendőt!
Bunyevac1964
2024. május 10. 23:40
Ja! Őket akarták provokálni meg a szomszéd Bözsi nénit. Azt a kettőt. Meg a Tóth Ottót.
Lobodi
2024. május 10. 22:00
Fasizmuz és nácizmus. Még 2200-ban is erről fognak pofázni a németek. ...Ja nem, mert addigra egy német sem lesz, csak kalifátus. De addig is: Óóóbááán!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!