Megszólalt a belga miniszterelnök: Elfogadhatatlan, ami ma történt, a brüsszeli polgármester akciója alkotmányellenes

2024. április 16. 18:36

Kemény szavakkal ítélte el a brüsszeli eseményeket Alexander De Croo.

2024. április 16. 18:36
null

Nyitókép: Simon Wohlfahrt / AFP

Ahogy arról korábban több ízben is beszámoltunk, a brüsszeli polgármester végzést adott ki a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltására, amelyre többek közt Orbán Viktor miniszterelnök is hivatalos volt. Azóta több reakció is érkezett a megosztó intézkedésre, most egyenesen a belga miniszterelnök, Alexander De Croo fogalmazta meg álláspontját X-oldalán.

„Ami ma a Claridge-ben történt, elfogadhatatlan. Az önkormányzati autonómia demokráciánk egyik sarokköve, de soha nem írhatja felül a belga alkotmányt, amely 1830 óta garantálja a szólás és a békés gyülekezés szabadságát. A politikai gyűlések betiltása alkotmányellenes, pont”

– írta Alexander De Croo. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 453 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­l­­á­­­n­­­y­­o­k­ ­­v­­­á­r­­n­­­a­­­k­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
bagira002
2024. április 18. 00:06
Utólag exkuzálja magát , nem igaz nem tudott róla , magyarok tudnak róla akkor ott helyben naná tudott róla.
Mich99
2024. április 17. 11:12
Ez is csak egy beszari balga belga.
madárinfluencer
2024. április 17. 09:00 Szerkesztve
A brüsszeli polgármester csak azt tapasztalta, hogy világméretű verseny van Orbán Viktor gyalázásában. Úgy gondolta, hogy ő is beszáll. Felbátorította, hogy Németországban egy parlamenti pártot, AFD-t a titkosszolgálatok figyelik, a választások előtt be akarják tiltani, az USA-ban pedig több száz év börtönnel fenyegetik a regnáló elnök kihívóját. Azt is látta, hogy az EU-ban hogyan lehet felrúgni a jogállamiság kereteit, hogyan lehet ügyeskedni az EU-s parlamentben a szavazatszámlálással, a pénzügyi források visszatartásával, hogyan lehet az elvben független EU-s szervezetket politikai célokra felhasználni. A polgármester csak ott tévedett, hogy az általa betiltott rendezvénynek nem volt tétje, ezért kiválóan alkalmas volt arra, hogy brüsszeliták megpróbálják az ellenkezőjét bizonyítsák annak, amit az EU-ban csinálnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!