Léptek a britek és az amerikaiak: szankciókat jelentettek be Irán ellen Izrael megtámadása miatt

2024. április 18. 17:19

A szankciók értelmében az érintett személyek nem utazhatnak be Nagy-Britanniába és nem részesülhetnek finanszírozásban londoni székhelyű pénzügyi szolgáltatók részéről.

2024. április 18. 17:19
null

Nyitókép: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Szankciókat jelentett be Irán ellen csütörtökön a brit és az amerikai kormány az Izrael ellen múlt szombaton végrehajtott támadás miatt. A közösen kidolgozott és bevezetett intézkedéscsomag elsősorban az iráni fegyveres erők irányító testületeit, magas rangú vezetőit és kiszolgáló intézményeit érinti.

Irán szombat éjjel – a damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott, Teherán által Izraelnek tulajdonított légicsapásra válaszul – több száz drónt és rakétát indított Izrael ellen. Ezek nagy többségét az izraeli légvédelem a szövetséges országok – köztük Nagy-Britannia – légierőivel együttműködve megsemmisítette.

A londoni külügyminisztérium csütörtöki ismertetése szerint a szankciók értelmében 

az érintett személyek nem utazhatnak be Nagy-Britanniába és nem részesülhetnek finanszírozásban londoni székhelyű pénzügyi szolgáltatók részéről. Ez utóbbi tilalom a szankciókkal sújtott iráni katonai intézményekre is vonatkozik.

Korábban megírtuk, hogy Ursula Von der Leyen hétfőn, a G7-csoport, valamint az Európai Unió részvételével videókonferencia keretében tartott rendkívüli ülést követően belebegtette a szankciókat Iránnal szemben. Akkor így fogalmazott: „Mi, a G7 vezetői a támadást a leghatározottabban elítéltük ma. Kifejezzük szolidaritásunkat és támogatásunkat Izrael népével, és megerősítjük rendíthetetlen elkötelezettségünket az ország biztonsága mellett”.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­­l­­á­n­­­y­­­o­­­k­ ­­v­­á­r­­­n­a­­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
alexandrosz-2
2024. április 18. 19:54
Hazug szar vagy zsidó. Iránt eddig is számtalan agresszió érte, szankciókkal is súlytották az eltelt 50 év során. Most válaszolt. Jól tette. Remélem az apartheid zsidó terrorállamot meg a nagy tesóját atomsivataggá bombázzák a moszlimok. Bőven megérdemlik a tetves zsidók.
Obsitos Technikus
2024. április 18. 18:28
Csaholnak örömükben...
blanconegro
2024. április 18. 18:12
Tommaso Hú de hülye vagy te bazmeg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!