Elszabadult a helyzet Amerikában, a Nemzeti Gárdát is bevethetik

2024. április 26. 21:34

Mike Johnson házelnök arról beszélt, hogy hamarosan szükség lehet a Nemzeti Gárda beavatkozására a Columbia Egyetemen.

2024. április 26. 21:34
Columbia University Calls For Arrests Of Scores Of Pro-Palestine Students

Nyitókép: Melissa Bender/NurPhoto

A Mandiner is beszámolt arról korábban, hogy elszabadultak az indulatok a Columbia Egyetemen, miután a diákok palesztinpárti tüntetéseken antiszemita szlogeneket skandáltak, megtámadtak több zsidó diákot és sátortábort hoztak létre a kampusz közepén. A Kongresszus alsóházának republikánus elnöke már a Nemzeti Gárda bevetését is felvetette, mert a rendőrség ezzel a helyzettel nem tud megküzdeni – írta meg az Euronews.

Mike Johnson házelnök arról beszélt, hogy hamarosan szükség lehet a Nemzeti Gárda beavatkozására a Columbia Egyetemen és más lázongó egyetemeken, ahol palesztin és Hamász-párti tüntetések zajlanak.

„Ha nem sikerül ezeket az eseményeket gyorsan megfékezni, és nem szűnnek meg a fenyegetések és megfélemlítések, akkor eljött az ideje a Nemzeti Gárda bevonásának. Rendet kell teremtenünk ezeken az egyetemeken. Nem engedhetjük meg, hogy ugyanez az egész országban ismétlődjön. Jobbak vagyunk ennél” 

– mondta Johnson.

Johnson nyilatkozatai Josh Hawley (Montana) és Tom Cotton (Arkansas) republikánus szenátorok hétfői felszólítását követték, akik arra kérték Joe Biden elnököt, hogy mozgósítsa a Nemzeti Gárdát országszerte – különösen a Columbiában –, hogy véget vessen a profi terrorista bűnözők által alulról szervezett ülősztrájkoknak, blokádoknak és egyéb tüntetéseknek. Joe Biden elnök kétértelműen reagált erre, kijelentve, hogy „elítéli mind az antiszemita tiltakozásokat, mind azokat, akik nem értik, mi történik a palesztinokkal”.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 27. 08:42
Szarban vanja a zsicik, nagy az ajvék! Micsoda vidám napok ezek! Lassan vège lesz a zsidó uralomnak itt is, ott is.
Zsolakomarom
2024. április 27. 08:26
mar megint zsidonak kepzeli magat a mandi
oberennsinnen49
2024. április 27. 07:14
A zsidóista Egyesült Államok ÁVH-ját úgy hívják: Nemzeti Gárda. Ügyes.
2024. április 27. 06:20 Szerkesztve
Gyorsabban omlik majd össze mint a mintaképe, a Szovjetunió! LOL!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!