Brit kormányzati forrás a brüsszeli akcióról: A jelenetek mindenkit aggasztanak, aki hisz a szólásszabadságban

2024. április 16. 19:57

A miniszterelnök határozottan támogatja a szólásszabadságot, és úgy véli, hogy ez minden demokrácia alapvető eleme – tette hozzá.

2024. április 16. 19:57

Nyitókép: BENJAMIN CREMEL / POOL / AFP

A brüsszeli hatóságok azon kísérlete, hogy leállítsák a békepárti, migrációellenes konferenciát, „mindenkit aggaszt, aki hisz a szólásszabadságban” – mondta a GB Newsnak egy brit kormányzati forrás.

A kormányzati forrás a GB News-nak elmondta: 

Nem világos, hogy pontosan mi történt, de a jelenetek mindenkit aggasztanak, aki hisz a szólásszabadságban. A szabad társadalmaknak elég magabiztosnak kell lenniük ahhoz, hogy szabad vitát tegyenek lehetővé”. 

A miniszterelnök-helyettes hivatalos szóvivője hozzátette, hogy „a felszólalók ellehetetlenítése káros a demokráciára nézve”.

Azt mondta a forrás, hogy nyilvánvaló, hogy ezek a jelentések rendkívül nyugtalanítóak. 

A miniszterelnök határozottan támogatja a szólásszabadságot, és úgy véli, hogy ez minden demokrácia alapvető eleme.A szabad vita és a véleménycsere létfontosságú, még akkor is, ha nem értünk egyet” 

tette hozzá.

A Nat Con színpadán Nigel Farage szörnyűnek nevezte a helyzetet. A volt EP-képviselő a beszédét követő interjúkban a hatóságok „szélsőséges intoleranciáját” kifogásolta, és azt kérdezte: „Mi a helyzet? Hogy fog ez kinézni az egész világon?”

Az eseményt követően a közösségi médiában írt a korábbi Reform UK vezetője, aki hozzátette: „Ami ma délután Brüsszelben történt, az szégyen”. „Az, hogy a polgármester és a rendőrség leállított egy békés politikai rendezvényt, jobban meggyőzött a Brexit helyességéről, mint bármi más” – írta.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­g­ö­­­s­­ ­l­á­n­­y­o­­k­­ ­­v­­­á­r­­­n­­a­­k­­­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
auditorium
2024. április 17. 15:38
A nyugati hiradás szerint "biztonsági okokból" történt a "szélsőjobbos" pártok konferenciájának felfüggesztése. Ezen a jámbor polgárok azt értik, hogy a szélsőjobbos-náci résztvevők molotovkoktélokkal, viperákkal, ostorral és csúzlival felszerelkezve akarták megtartani a konferenciát. NEM esett egy árva szó sem az épület előtt ordibáló szélsőbalos antifákról .
Jospehe998
2024. április 17. 07:45
“A szabad társadalmaknak elég magabiztosnak kell lenniük ahhoz, hogy szabad vitát tegyenek lehetővé”. Éppen ez a probléma hogy nem megabiztos. És ezt ők is nagyon jól tudják. Ezért próbálnak foggal körömmel ragaszkodni a hatalomhoz. Mindent elhallgattatni, eltaposni mielőtt nagyobb probléma lessz belőle…
2024. április 17. 07:26 Szerkesztve
Mondja ezt egy Goldman Sachs-os bankár, aki a megbízóinak lekötelezve az európai háború kiszélesítésén dolgozik. Szemforgató farizeus ez is. Ez olyan, mint a hivatalos amerikai politika: az ukránok ne támadjanak orosz finomítókat, a zsidók hagyják abba a háborút Gáza ellen, aztán közben MINDKÉT HÁBORÚZÓ FÉLNEK ADJÁK A FEGYVEREKET!!!!!!!!! EZ A BIZNISZ, AZ EXTRAPROFIT, ÉS A VALÓSÁG!!! És Európa partner ebben. Sőt! A fő brüsszelita megfogja a jenki hóhér kezét, és pontosan a saját nyakára illeszti a kardot. Szerintem kilépnünk sem kell, ezt az egészet csak az üvegpalota tartja össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!