Betiltanák a kínai gyártmányú elektromos autók behozatalát az Egyesült Államokba

2024. április 12. 22:04

A kínai gyártású autókban lévő technológia „nagy mennyiségű érzékeny adatot gyűjthet a járművezetőkről és utasokról” – közölte a Fehér Ház.

2024. április 12. 22:04
null

Nyitókép: BAY ISMOYO / AFP

Sürgetik Joe Biden elnököt, hogy tiltsa be a kínai gyártmányú elektromos autók behozatalát az Egyesült Államokba – közölte a BBC. A szenátus bankbizottságának elnöke, Sherrod Brown szenátor azt írta, hogy „a kínai elektromos járművek egzisztenciális fenyegetést jelentenek az amerikai autóiparra”. Az ő megjegyzései az eddigi legerősebbek az amerikai törvényhozók részéről a kérdésben, míg mások vámokat szorgalmaztak, hogy a kínai elektromos járműveket (EV) távol tartsák az országtól.

Februárban a Fehér Ház közölte, hogy az USA vizsgálatot indít annak megállapítására, hogy a kínai autók nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek-e.

„Nem engedhetjük meg, hogy Kína a kormány által támogatott csalásait az amerikai autóiparra is kiterjessze” – mondta Brown szenátor az X közösségi médiaplatformon, a korábbi Twitteren közzétett videóban. Brown szenátor, aki az autógyártó Ohio állam demokratája, a novemberi választásokon negyedik mandátumára pályázik. 

Februárban Biden elnök azt mondta, hogy 

Kína politikája „eláraszthatja piacunkat a járműveivel, ami veszélyezteti nemzetbiztonságunkat”, és „nem hagyná, hogy ez az én felügyeletem alatt történjen”.

Washington korlátozásokat vezethet be, mivel aggályosnak tartja, hogy a kínai gyártású autókban lévő technológia „nagy mennyiségű érzékeny adatot gyűjthet a járművezetőkről és utasokról” – közölte a Fehér Ház. Figyelmeztetett, hogy „az internetre csatlakoztatott autók kameráik és érzékelőik segítségével rendszeresen részletes információkat rögzítenek az amerikai infrastruktúráról; közvetlenül kapcsolatba lépnek a kritikus infrastruktúrával; és távolról irányíthatók vagy kikapcsolhatók”.

Kína a világ legnagyobb autógyártója, és Japánnal verseng a járművek legnagyobb exportőrének címéért.A kínai autók száma az USA útjain azonban rendkívül alacsony, mivel az utóbbi jelenleg 27,5%-os vámot vet ki a járművekre.

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­ö­s­­ ­­l­­á­­­n­y­o­­­k­­­ ­v­­­á­r­n­­a­­k­ ­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Kotucso
2024. április 13. 12:51
Mert a Tesla nem ugye? Ez a legegyszerűbb. A versenytárskat betiltani.
jandor
2024. április 13. 11:56
A kínai gyártású autókban lévő technológia „nagy mennyiségű érzékeny adatot gyűjthet a járművezetőkről és utasokról Az a baj, hogy minden modern autó. EZT KELLENE BETILTANI minden cégnél.
irmag2
2024. április 13. 09:43
Nem a bevitelüket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!