A kannabisz legalizálásáról szavaznak a szomszédunkban június 9-én

2024. április 28. 13:10

A kérdés a kábítószer termesztésére, birtoklására és korlátozott személyes használatára is vonatkozik majd.

2024. április 28. 13:10

Fotó: Iris van den Broek / ANP MAG / ANP via AFP

A szlovén Szabadság Mozgalom, a jelenlegi kormánykoalíció legnagyobb pártja elérte, hogy a szlovén választók elé kerüljön a kannabisz orvosi és nem orvosi célú használatával kapcsolatos konzultációs népszavazás – olvasható az ICBC cikkében. A választópolgárok tehát június 9-én döntenek az orvosi kannabiszról szóló népszavazási kérdésről és a 

kannabisz termesztése és birtoklása korlátozott személyes használatra” 

kérdéséről.

A portál szerint a népszavazási kérdéseket április 25-én hagyta jóvá a szlovén nemzetgyűlés, és az azokról szóló szavazásra az európai parlamenti szavazással egy időben kerül sor.

A népszavazás ellenzői novemberre akarták halasztani a szavazást,

azonban a szavazás elhalasztására irányuló törekvés sikertelen volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­I­g­­a­­z­­i n­i­m­­f­­o­m­­á­n­­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
google-2
2024. április 28. 20:56
Eljön majd az az idő is, amikor a ciánt legalizálják? Hogy legalább ne kínlódjon annyit az alany és a környezete.
Spiritmonger
2024. április 28. 18:55
A drog az rossz, ez nyilvánvaló. De ugyanolyan rossz, sőt, rosszabb, ha a mindenkori hatalom semmibe veszi az emberek önrendelkezését. Nem kötelező drogozni. Akkor se lesz az, ha valahol legalizálják.
Grogu
2024. április 28. 18:22
Az egymillió alkoholista országában vannak bizony problémák. Biztosan találkozott már ön is azzal a jelenséggel, hogy bizonyos embereknek minél kevesebb tudásuk van egy adott területen, annál nagyobb az önbizalmuk. A Bertrand Russellnek tulajdonított bölcsesség szerint: Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak viszont mindig tele vannak kételyekkel. Ennek remek illusztrációja az alábbi hsz-k némelyike, ami kapudrogként értelmezi a cannabist. Ilyen felfogással a sört és bort is tiltani kellene, hiszen az egyenes út a töményhez és az alkoholizmushoz, amiből egyébként világelsők vagyunk, megelőzve a híresen sokat fogyasztó oroszokat. Ezért azt javaslom, nézzenek utána ennek a több ezer éve (kultúráktól és lokalitástól függetlenül) használt növénynek és utána mondjanak okosakat. Béke és szeretet..;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!