Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Osztrák lap: A jobboldali pártok veszélyesek az EU-ra!

2023. augusztus 04. 11:04

A Die Presse cikke szerint a Fidesz az egyik leginkább Európa-ellenes párt.

2023. augusztus 04. 11:04

A Die Presse csütörtökön megjelent cikkében a szerző arról ír, hogy az európai egységre veszélyesek az egyre szélesebb spektrumon megjelenő jobboldali pártok. Szerinte a mai jobboldal az EU-ból való kilépéssel kacérkodó radikális nacionalistáktól egészen a Melonihoz hasonlókig terjed, akik legalább igyekeznek együttműködni.

A szerző természetesen megemlíti a Fideszt is, amely szerinte a jobboldal egyik leginkább Európa-ellenes pártja. Úgy látja, Orbán Viktor minden alkalmat megragad, hogy becsmérelje az Európai Unió értékeit és a képviselőket, és szembe megy a szervezet szolidaritási intézkedéseivel. 

Bár a lakosság mintegy 80 százaléka ragaszkodik az uniós tagsághoz, Orbán közvetve megkérdőjelezi azt, írja. Hozzáteszi, a Fidesz vezetője szeretne létrehozni egy gyűjtőhelyet az európai nacionalista pártoknak, de ez nem sikerül neki, mert a lehetséges partnerek közül sokaknak már túl szélsőséges.

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára. 

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. augusztus 06. 18:07
Die Press háborúpártiak támogatói. Genderista LMBTQ-s ideológiák terjesztői. Család és népellenesek. Illegális migrációpárti banda. Szuverenitás ellenzői!
polárüveg
2023. augusztus 05. 23:19
"A Die Presse cikke szerint a Fidesz az egyik leginkább Európa-ellenes párt." Lefordítva az orwelli újbeszélről az igazi szöveg: A Fidesz a leginkább EU-bürokrácia ellenes párt.
tikkadt-szocske
2023. augusztus 05. 17:36
"Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete." Milyen ismerős kijelentés.
Gullwing
2023. augusztus 05. 15:47
A ballibcsik már annyi kárt okoztak fennállásuk alatt hogy mindet a Holdra kellen kilőni... Mert megérdemlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!