„Már 43 éve szabadok vagyunk” – reagált az iráni elnök Biden sejtelmes kijelentésére

2022. november 04. 18:12

Ebrahim Raisi iráni elnök szerint országa már több mint negyven éve felszabadult, nem kérnek Biden ötletéből.

2022. november 04. 18:12
null

Mint arról portálunkon beszámoltunk, Joe Biden egy kaliforniai beszédében azt mondta az ott lévő hallgatóságnak, hogy hamarosan felszabadítják a perzsa államot. 

– fogalmazott az amerikai elnök, aki nem részletezte, hogy pontosan mire gondol és milyen tervei vannak az ország felszabadítására. Mindenesetre Iránban több hete tartanak a 22 éves Mahsza Amíni halála miatt kirobbant tüntetések.

Iráni részről Ebrahim Raisi köztársasági elnök reagált, aki az állami tévének annyit mondott, azt üzeni Joe Bidennek, Iránt 43 évvel ezelőtt felszabadították már az 1979-es iráni iszlám forradalom során.

Joe Biden: Fel fogjuk szabadítani Iránt

„Ne aggódjatok, felszabadítjuk Iránt. Hamarosan felszabadítják magukat" - mondta Joe Biden egy kaliforniai kampánybeszédében. Arra nem tért ki az amerikai elnök, hogy ezalatt mégis mit ért, és hogy milyen lépésekkel tervezi az amerikai kormány megsegíteni az iráni vezetés ellen tüntetőket. Iránban több hete tartanak a 22 éves Mahsza Amíni halála miatt kirobbant tüntetések.

Nyitókép: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2022. november 05. 15:29
Csak el kell olvasni Peter Frankopan (Frangepán?) Selyemutak c. igényes könyvének Iránra vonatkozó részét, és máris kiderül számunkra, hogy mit tettek a britek és az USA kormányai a XX. században Iránnal. Azt az Európában kialakult parlamentáris demokráciát - amely egyébként a politikai diktatúra egy formája -, számonkérni más vallási, civilizációs forma országain, súlyos tévedés. Nem hiszem, hogy a hinduk és a mohamedán tömegek áhitattal néznének politikai rendszereinkre, inkább jellemző az elutasítás és a gyűlölet. A jólétünket, azt irigylik, de hogy azért tenni is kell - a gyarmatosításon kívül -, az már nem esik le nekik.
Nyugati Ádám
2022. november 05. 15:02
Ha az USA felszabadít egy országot, akkor az ott lakók felkészülhetnek a legrosszabbakra. Mutasson valaki egyetlen példát, ahol nem így van. Az ilyen bemegyek-kijövök felszabadításnál még a katonai megszállás is jobb (lásd NSZK, Japán, Dél-Korea). Ellenpélda nincs.
Dezsőke
2022. november 05. 09:50
lassan, ha így folytatódik, az amikat is fel kell szabadítani...
redd333
2022. november 05. 06:29
Az USA egy benzines tartály tetején ül amiből ömlik az üzemanyag .és önfeledten cigarettázik ! Normális? Bár mondjuk ,meg kell nézni "dicső" elnöküket Trotyillát,és a válasz egyértelmű. Nekünk mindig ilyen szövetségesek jutnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!