Túszul ejtettek egy vonatot Temesváron

2021. december 10. 16:33

Nincs elég mozdonyvezető, leáll a forgalom az egyik bánsági vasútvonalon.

2021. december 10. 16:33
null

Különös módját választották a tiltakozásnak a Temesvár – Perjámos – Lovrin vasútvonalon ingázó utasok. A mintegy száz utas csütörtök délután túszul ejtett egy vonatot a temesvári vasútállomáson, hogy így fejezzék ki nemtetszésüket a hétvégén életbe lépő új vasúti menetrend miatt. A csütörtöki demonstráció mintegy negyven percen keresztül zajlott. Az utasok körbeállták a vonatot, és nem engedték, hogy elinduljon.

Az utasok azért dühösek, mert a vasútvonalon közlekedő vonatokat üzemeltető magánvasút bejelentette, hogy személyzethiány miatt a hétvégi menetrendváltástól mindegyik vonatát megszünteti a bánsági vonalon. „Jelenleg nincsenek mozdonyvezetőink” – közölte a társaság szóvivője.

Az utasok nagy része a temesvári megyei kórházban dolgozik. Ha megszűnik a vonat, nem tudnak bejutni a reggeli műszakkezdésre. „Nem tudunk mivel jönni. Nincs autónk, nem engedhetjük meg magunknak” – panaszkodott a vonatok egyik utasa.

Fotó: YouTube/Opinia Timisoarei

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sosringli-babbal
2021. december 11. 20:41
Odaküldhetnénk Kóka János SZDSZ-es volt gazdasági es közlekedési minisztert is. Ő azt találta mondani az elbocsátásra váró minisztériumi dolgozóknak, hogy a békákat nem szokták megkérdezni, mielőtt lecsapolják a mocsarat.
merkur
2021. december 11. 09:35
Kuncze Gábor sulykolta: az állam rossz tulajdonos! A piac majd megoldja ezt is, mi?
nyoooc
2021. december 11. 09:15
Az ellenzék szerint Románia mintaállam Magyarországhoz képest. Milyen minta?
KannibálTatárÚr
2021. december 10. 19:51
A mozdonyvezetés nagyon nehéz munka. Mint kis gyerek csodáltam őket, hogy azon a vékony vágányon tudják vezetni a vonatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!