Jourová: Az új magyar törvény ellentétes az EU alapértékeivel

2021. július 07. 12:59

Az Európai Bizottság tagja úgy fogalmazott, az emberi jogok tiszteletben tartása terén nem köthető kompromisszum.

2021. július 07. 12:59
null

Az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott

új szabályozás a szexuális beállítottság alapján hátrányosan megkülönböztető,

és mint ilyen, ellentétes az Európai Unió alapértékeivel – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

Nincs kompromisszum?

Vera Jourová a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről, valamint a sok vitát kiváltó pedofilellenes magyar törvény kapcsán az uniós jog és az LMBT-közösségek jogainak esetleges megsértéséről tartott EU-parlamenti vitán hangsúlyozta, az egyenlőség és az emberi jogok tiszteletben tartása terén nem köthető kompromisszum. A pedofilok elleni fellépés a gyermekek védelmében közös cél, azonban a legitim közérdek nem lehet ürügy olyan intézkedések meghozatalára, amelyek alapjogokat sértenek és egy kisebbségi csoport ellen hátrányos megkülönböztetést alkalmaznak szexuális beállítottság és nemi identitás alapján – emelte ki az uniós biztos.

Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Yves Herman

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2021. július 12. 20:57
A jog nem ismer olyat, hogy európai alapértékek. Ugyanis a döntési pozícióban lévő bármire rámondhatná, hogy az ő követelménye európai alapérték. Jourová egy bűnöző. csak igen furcsa körülmények között szabadult meg a korrupciós vádtól. Európai alapérték korrupt személyt funkcióba helyezni?
Pista6
2021. július 08. 06:17
Az összes lmbt lobbyt támogató terjesztő ep képviselő korrupt! Mi másért nyomnák a saját gyerekeik arcába ezt szivárványos szutykot ha nem pénzért? Sok sok pénzért! Magyarország nem nyitotta meg ennek az lmbt lobbynak a piacot és ezért akarnak bosszút állni, ezt akarják megtorolni hogy a magyar piacból nem tudnak zsebre dolgozni!
Erdőmester
2021. július 07. 20:53
Látta már valaki az EU alapértékeinek hivatalos dokumentumát? Ugy néz ki, ami nem tetszik a libernyákoknak, az ellentétes az EU alapértékkel. Ha az LMBTQI aktivistái rázúdulnak a gyerekeinkre, az haladó. Ha nem engedjük őket aközelükbe, megsértjük az alapértékeket. Agymenés!!!!
Hunyadi Mátyás
2021. július 07. 20:45
Jurová vagy a benesi törvényekkel kezdi, vagy gazember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!