Tegyél jót másokkal és a környezeteddel! Mert adni jó!

2016. szeptember 16. 12:22

„Ami neked lom, másoknak álom” jelszóval a közelmúltban Debrecenben is nyílt egy adománylerakat a Gyermekálom Családsegítő Egyesület segítségével.

2016. szeptember 16. 12:22

Megunt játékaid vannak? Lecserélnéd a műszaki cikkeidet? Kinőtted néhány ruhád? Ne szemetelj, vidd adományboltokba! Segítesz vele. Akár ezekkel a szavakkal is hirdethetjük az adományboltokat és lerakatokat. Az ember ősi ösztöneiben van az adakozás, az adni vágyás. Na nem a szemetünket, hanem mások számára még értékes tárgyainkat. Talán erre jó a fogyasztói társadalom. Talán.

Az adományozás szemléletmód, életforma is. Az adománybolt egy hiánypótló megoldás, mely szolgálja a társadalmi érzékenység és felelősségvállalás növekvő szükségletét.

A debreceni adományboltban számtalan hasznos dolgot találnak a rászorulók, akik betérnek az üzletbe. Gyermek-, és felnőtt ruhák, cipők, táskák, játékok, műszaki cikkek találhatóak a helyszínen. A lerakatot működtető Gyermekálom Családsegítő Egyesület a vásárlóknak, adományozóknak köszönhetően befolyt összegből a környékbeli rászorulóknak az ínségesebb időszakokban nyújt támogatást, elsősorban tartós élelmiszer adományokkal.

Az Egyesület hosszú évek óta fontosnak tartja, hogy segítséget nyújtson a környéken élő nagycsaládoknak, szegénységben élőknek. A tartós élelmiszerek és ruhanemű osztásán túl tartósabb megoldást szerettek volna találni a segítségnyújtásra. 

Adománylerakatukat több céllal hozták létre: elérhető közelségbe hozni az olcsó ruhanemük, gyerekjátékok, kisebb műszaki eszközök és berendezési tárgyak beszerzését a környékbeliek számára; munkahelyeket teremteni pályakezdő illetve tartósan munkanélküli kollégáknak; az oda kerülő tárgyak, eszközök újrahasznosításával pedig a környezet védelméért is tesznek. 

Az adományboltoknak tehát környezettudatossági, hulladékcsökkentési szempontból is kiemelkedően fontos szerepük van, hiszen ha oda visszük a különböző megunt használati tárgyainkat, akkor azok nem, vagy csak jóval később kerülnek hasznosításra, legrosszabb esetben pedig hulladéklerakókba. Tehát ha megunt, már nem használt dolgaitok vannak, irány a legközelebbi adománybolt! Mert adni jó! 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!