HVG: Feldarabolhatják a Corvinust

2012. április 15. 13:06

A Szent István Egyetem, a BME és az ELTE osztozhatna a Corvinus karain, amennyiben Hiller István aggályai igazak és egy április 11-i, az MTI-ben megjelent hír valójában az egyetem feldarabolását jelenti - írja a hvg.hu. Rostoványi Zsolt rektor nem tart attól, hogy az egyetemre megszüntetés várna.

2012. április 15. 13:06

Fel akarják darabolni a Corvinus Egyetemet? - teszi fel a kérdést a hvg.hu. A lap Hiller István szocialista politikus április 10-én elhangzott parlamenti interpellációja és egy másnap megjelent MTI-hír alapján feltételezi, hogy az egyik legnagyobb budapesti egyetem jelentős átalakítás előtt állhat.

 
Hiller az Országgyűlésben a felsőoktatás integrációjáról kérdezte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert. „Igaz-e, hogy a Corvinus Egyetem társadalomtudományi karait az ELTE-be, gazdaságtudományi karait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetembe kívánják beolvasztani?” - érdeklődött a politikus.
 
Az MTI-ben másnap, április 11-én megjelent hír szerint tizenkét felsőoktatási képzési és kutatási fejlesztési pólusközpontot alakítanak ki, az ezek közé való besoroláskor pedig három különböző csoportba kerülnek a Corvinus karai. Az élelmiszer-tudományi, kertészettudományi és tájépítészeti karok a Szent István Egyetem karaival működnének együtt, a gazdálkodástudományi és társadalomtudományi karok a Műegyetemmel, a közgazdaságtudományi kar pedig az ELTE-vel kerülne egy pólusba.
 
Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora egy korábbi interjúban elmondta: nem tart attól, hogy az egyetemre megszüntetés, vagy feldarabolás várna. Hozzátette: megtárgyalták az ügyet, de nem kellett külön tanácskozást összehívni. „Nehezen értelmezhető, hogy mit jelentenek a pólusok és az, hogy a Corvinus karai három különböző pólushoz kerülnek” - fejtette ki, majd hozzátette:  mivel a megjelentekkel kapcsolatban nincs információja arra vonatkozóan, hogy az a minisztérium hivatalos álláspontja-e, így azt egyelőre egy gondolatmenetnek tekintik.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Micimackó
2012. április 16. 00:06
sajnos nem lesz jobb itt...
Micimackó
2012. április 16. 00:05
Miért gondolja vki hogy a Fidesz jobb? a szocik mocskos tolvajok voltak, de a fidesz egy jól szervezett maffiára emlékezetet
cutcopy
2012. április 15. 15:02
Jöhet ismét az álszent "el a kezekkel duma" az intézményrendszereket is tönkretevő bukott korcsoktól..
szegfűs narancsos szegfű
2012. április 15. 14:59
És nem csak a Corvinusról van szó, hanem pl. a Miskolci Egyetemről is, ahol azért elég nívós a mérnöki képzés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!