Visszalépek a corvinusos TT tagságomtól

2017. április 10. 20:40

Visszalépek a Tudományos Tanács tagságomtól. Az utóbbi napokban személyesen tapasztaltam, hogy sok corvinusos diák és oktató fél az egyetemen belüli megtorlástól a CEU melletti kiállása miatt.

2017. április 10. 20:40
Kőszegi Botond
Facebook

„Tisztelt Tudományos Tanács tagok!

Visszalépek a Tudományos Tanács tagságomtól. Az utóbbi napokban személyesen tapasztaltam, hogy sok corvinusos diák és oktató fél az egyetemen belüli megtorlástól a CEU melletti kiállása miatt. Egyértelmű, hogy ezt a félelmet részben az egyetem vezetősége keltette, és amikor nyilvánvalóvá vált, nem tett komoly lépéseket az enyhítésére. Ilyen körülmények között nem tudok a TT tagja maradni.

Az utóbbi években rengeteg értelmes és érdekes diákkal és oktatóval ismerkedtem meg a Corvinusról. Szaktudásom, érdeklődésem, és időm függvényében továbbra is szívesen tartom a szakmai kapcsolatot kutatókkal, tartok előadásokat diákoknak, és veszek részt konferenciákon. De döntéshozatalban nem veszek részt.

Üdvözlettel,
Kőszegi Botond
A CEU professzora
A Corvinus díszdoktora”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. december 06. 00:37
Ez a megfelelési kényszer már egyenesen röhejes, pláne értelmiségieknek tartott embereknél. Ennek az ellenállónak is kötelező olvasmányul írnám elő a Mandineren megjelent posztot: http://mandiner.hu/cikk/20170410_bekes_marton_peticio_az_ertelmiseg_opiuma
Rugo
2019. december 06. 00:37
Nézd, látom az USA érdekét (a Botondhoz hasonló kiváló képességű emberek megszerzése), látom Soros érdekét (van egy kurva jó liberális egyeteme a posztkommunista blokkban, amit közéleti és politikai célokra is felhasználhat), látom Botond érdekét - taníthat Amerikában, publikálhat a nemzetközi tőke által fenntartott, egyébként valóban magas színvonalú lapokban. De hol a f*szomban van itt Magyarország érdeke. Érdekünk, hogy az első adandó alkalommal a nemzetközi közvélemény előtt lemucsaiznak, érdekünk, hogy Botond diktatúrát kiabál a Corvinusra? Egyelőre csak azt látom, hogy ha jó kedvük van megengedik, hogy csodálhassuk a CEU és oktatóik zsenialitását. Én itt nem látom hazánk érdekét. persze lehet handabandázni, a magas színvonalú oktatással - de a CEU estében ez elég sikamlós dolog, lássuk be.
gapinthebreath
2019. december 06. 00:36
Így van gyerekek, szántsunk be bazmeg mindent, ez a hülye Botond is takarodjon vissza az USÁba, annyi hivatkozása van, hogy az még flipperpontszámból is sok, de egy félművelt bolond, mert nemmontta meg előre a válságot. És az meg hogy megy, hogy egy egyetem amerikai diplomát ad, és nincs egy kurva épülete az usában? Kurvára mindegy, hogy minden város a jó egyetemekért teper, az egyetemek pedig a minél szélesebb körű akkreditációért. Nem lehet a sima magyar egyetemnek? Akkor szántsuk be, akinek van! Ezzel egész biztosan jobb lesz: a.) a magyar egyetemeknek; b.) a magyar diákoknak; c.) Budapestnek; d.) Magyarországnak. Ki kell jelenteni, hogy ez szolgálja most Magyarország legfőbb érdekét. E mellett ki kell állni.
Rugo
2019. december 06. 00:35
(és igen, ezek komoly újságok. vásárolt cikkekkel nem is lehetne ilyen idézettséget elérni) *** közben én is nézegettem, egyet kell, hogy értsek Kőszeg hisztérikus viselkedését viszont továbbra sem értem. Aki egy egyetemre ilyeneket állít nyilvánosan, azt az adott egyetem egyszerűen nem engedheti be a falai közé. Ez teljesen biztos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik