Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

BME-ELTE
2017. január 19. 18:30

A jövőben is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működik majd a a gazdaság- és társadalomtudományi kar, nem csatolják a képzéskört az ELTE-hez – tájékoztatott csütörtökön az oktatási államtitkárság.

Nem csatolják az ELTE-ez, továbbra is a BME részeként fog működni a gazdaság- és társadalomtudományi kar. A fenntartói döntésről az oktatási államtitkárság tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

Tavaly októberben nagy felháborodást keltettek azok a hírek melyek szerint 2017 augusztusától a kar a BME helyett az ELTE-n működik majd tovább.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://egyetem.mandiner.hu/trackback/27921


Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintA gazdaságtudománynak jobb, ha az iparhoz kapcsolódik, már az oktatás szintjén is.


A BME a himihumi gazdasàgi kara helyett visszaküzdenè inkàbb az egyetemet Európa top 10 műszaki egyeteme közé!

Válaszok:
Gregorius | 2017. január 19. 21:44

A negyvenes évek végéig a "BME"-t József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek hívták (egyik felmenőm ott végzett), ebből vált ki később a Közgáz, azaz a hagyományok szerint a mérnökképzés megfelelően együtt tudott működni a gazdaságival. Amikor oda jártam, akkor is volt pár kötelező gazdasági jellegű tárgy, de elég takaréklángon működtek a Tanszékeik.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó