Az ELTE befogadja a BME Gazdálkodás és Társadalomtudományi Karát

2016. december 13. 12:26

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szenátusa megszavazta, hogy a BME Gazdálkodás- és Társadalomtudományi Karát az intézménybe integrálják. Maga a kar kérte a fenntartótól, hogy átkerülhessenek az ELTE-re. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága előző héten kezdeményezte a kar áthelyezését. 2017. augusztusától már az ELTE intézményén belül folyhatnak a BME érintett képzései.

2016. december 13. 12:26

Az ELTE támogatja a fenntartó azon kezdeményezését, hogy az intézménybe integrálják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karát jövő augusztustól. Az ELTE szenátusának döntéséről kedden tájékoztatták az MTI-t.

Az ELTE legfőbb döntéshozó szerve előző napi ülésén 36 igen szavazattal 6 tartózkodás mellett úgy határozott, támogatja a fenntartó kezdeményezését, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi kara az általa gondozott gazdaságtudományi és társadalom-, illetve bölcsészettudományi képzési feladatokkal (szakokkal) együtt, 2017. augusztus 1-jével az ELTE-be integrálódjon.

A döntés értelmében az ELTE gazdaságtudományi és gazdálkodástudományi kara a közalkalmazotti és hallgatói jogviszonyokat illetően a BME jogutódja lesz.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem november 29-én kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi kara nem lát már reményt arra, hogy tevékenységét a BME keretein belül folytassa. Ezért a kar kezdeményezte a fenntartónál áthelyezését az ELTE-re. Az Emmi oktatásért felelős államtitkársága december 5-én kezdeményezte, hogy a kar 2017. augusztus 1-jétől az ELTE részeként működjön tovább. 

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2017. április 07. 19:46
Nem is értem minek kellett a BMÉ-re társadalomtudományi kar ? Nem itt van az a Bárány nevű aki a CEU miatt nem akar tanítani ?
Csigorin
2017. március 29. 13:32
Kiutaltak oket?
FermiParadox
2017. március 29. 13:31
A Viktor így látta jónak.
trendo
2016. december 15. 07:11
Van az a pénz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik