Régiós éllovas a Corvinus menedzsmentképzése

2016. szeptember 13. 15:49

Vezeti a régiós listát a Corvinus Egyetem menedzsmentképzése a Financial Times listája szerint: a budapesti egyetem 70. helyen áll a 90 képzésből álló globális mezőnyben; míg ár-érték arányban az 5. helyre került a Corvinus, amely évek óta megelőzi a prágai és varsói intézményeket is.

2016. szeptember 13. 15:49

A Budapesti Corvinus Egyetem egyik legnépszerűbb mesterképzése, a vezetés és szervezés szak immár ötödik éve szerepel a Financial Times menedzsment képzéseket rangsoroló felsőoktatási toplistájában. A rangsor első három helyén egy svájci és két francia intézmény képzése végzett.

Az évente kiadott rangsorban 2016-ban a 70. helyen áll a Gazdálkodástudományi Kar (Corvinus Business School) vezetés és szervezés mesterképzése, megelőzve a kelet-közép-európai térség más jelentős intézményeit (Prágai Közgazdasági Egyetem, Varsói Közgazdasági Iskola). A Corvinus képzése olyan üzleti iskolákat is maga mögé utasított, mint a University of Bath Business School, Manchester Business School, BI Norwegian Business School, vagy a Lancaster University Management School.

A Financial Times több szempont és ismérv – például a tandíj és a képzés minőségének aránya, vagy a végzettek fizetése és elhelyezkedési adatai – alapján értékeli a képzéseket. Előbbi tekintetében a lista élmezőnyében, az 5. helyen áll a Corvinus, de nem elhanyagolható az sem, hogy a szakon végzettek (vásárlóerő paritáson számolt) fizetését évi 45 495 dollárra becsülik.

Az egyetem „vezszerv szakán” végezni a hagyományos képzés 15 évfolyama során fogalommá vált. Az oktatás-kutatás-gyakorlat hármasára épített, minőségért elkötelezett, szakmailag folyamatosan továbbfejlesztett képzés végzett hallgatói aktív alumni hálózatot hoztak létre. Az egyik legnépszerűbb gazdálkodási szakirány 2008-tól önálló, akkreditált egyetemi mesterszakként végezhető el.

A Financial Times 2016-os ranglistája ezen a címen érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. szeptember 14. 12:48
"a budapesti egyetem 70. helyen áll a 90 képzésből álló globális mezőnyben;" Tehát 90-ből a 70-ik, s ezzel éllovas. Ügyes marketing szöveg, de ez inkább a mezőny futottak még része.
gwrf
2016. szeptember 14. 12:08
Rajcsányi munkába állt
madarasi.abel
2016. szeptember 14. 12:08
amúgy meg a Corvinus komcsi libsi tojáskeltető! Bezzeg Navracsics egyeteme! Az miért nincs az első tízben?!!44!!
csuka
2016. szeptember 14. 09:42
"Tehát 90-ből a 70-ik, s ezzel éllovas. Ügyes marketing szöveg, de ez inkább a mezőny futottak még része." --- Úgy 'éllovas', mint az ország. Az egyik ismerősöm összeadta mennyit növekedett a mo.-i kiskereskedelmi forgalom az utóbbi 3 évben. Világ 'éllovas'! 300 %! A fideSZDSZ párt TV híradójában (M1) közölt számokat adta össze ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik