Nem lesz „safe space” a University of Chicago területén

2016. augusztus 26. 17:56

Az akadémiai szabadságot veszélyezteti, így nem lesznek „safe space-ek” és „trigger warningok”, de még a vitát esetleg kiváltó előadók meghívását sem mondják le – tájékoztatta a gólyákat a University of Chicago vezetősége.

2016. augusztus 26. 17:56

A gólyákhoz írt levélben utasította el a a University of Chicago vezetősége, mivel szerintük ez korlátozza az akadémiai szabadságot. „Nem támogatjuk az úgynevezett »trigger warningokat«, nem mondjuk le meghívott előadók előadásait csak azért, mert a témáik vitát válthatnak ki, és nem támogatjuk a szellemi »safe space«-ek létrehozását, ahová az emberek az olyan ötletek és nézőpontok elől menekülhetnek, amelyek nem tetszenek nekik” – írták.

Az egyetem vezetése szerint az eszmék sokfélesége adja az egyetem közösségének alapját. Tavaly egyébként a South Park is kifigurázta az amerikai egyetemisták egy része által, több egyetemen is követelt „safe space”-eket. Ez pedig a teljes levél

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2016. szeptember 09. 15:16
Szemfelnyitóan pontos (és fontos) helyzetértékelés, minden elismerésem!
Neville
2016. szeptember 09. 15:16
Milyen elmeroggyant alakokat vesznek fel ott egyetemre? Vagy kvóta-gólyák?
röviden
2016. szeptember 09. 15:16
Elbaszott egy világ, ahol az egyetemi vezetés lázad a diákok ellen.
madarasi.abel
2016. szeptember 09. 15:15
na, értelmes intézkedés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik