Csontvázak a corvinusos HÖK-irodában

2016. augusztus 16. 11:05

„Idővel egyre kevésbé volt szükség a HÖK-ösökre, akik ettől mély depresszióba zuhantak...” – derül ki a Közgáz mester gólyatáborának reklámvideójából. Vajon önostorozást vagy ártatlan poénokat láthatunk?

2016. augusztus 16. 11:05
Szászi Áron

Egykoron minden hallgató bizalommal fordult a HÖK-höz segítségért...” – indul a sejtelmes bevezető a Közgáz mester gólyatáborának reklámvideóján. A kissé amatőr, „három évvel ezelőtti” felvételeken valóban mindenki széles mosollyal az arcán, buzgón képviseli a hallgatói érdekeket.

Ám váratlan fordulathoz érünk: „Idővel egyre kevésbé volt szükség a HÖK-ösökre, akik ettől mély depresszióba zuhantak...” A nyomasztó hangulatot egy dekoratív gólyalány hál'istennek megszünteti, hiszen egy bulis gólyatábort szeretne! A horrort tükröző arcok felderülnek és az ajkakon csorgó vért hamarosan kevert ital váltja. „Gyere és vess véget a több éves átoknak egy felejthetetlen gólyatáborral” – zárul a videó.

A sorok között olvasva

Képtelenség elmenni a rejtett szimbólumok és az explicit önkritika mellett. A filmkockák között hagytak nekünk fogódzókat. Lehet, hogy a tábor tematikája a mainstream horrorfilmek vonalát fogja követni, de ennél mélyebbre kell ásnunk. A zombik és vámpírok a moralitás nélküli szükséglet metaforái? Ez a Közgáz hallgatóinak kapitalizmus kritikáját hivatott kifejezni? A romlottság szimbólumainak más értelmezését egyelőre nem kockáztatnám meg.

A „több éves átok” utalhat egyszerűen a mester gólyatáborok színvonalára. Az alapszakokon egy külön szervezet, az Öntevékeny Csoportok Irodája szervezi a gólyatáborokat, a HÖK-nél jóval nagyobb gyakorlattal és professzionalitással. A corvinusos mester gólyatábort megjárt több hallgatónak is lesújtó véleménye volt a programról. Lehet, hogy ezen akarnak változtatni a szervezők. De nézzük tágabb kontextusban a videót.

Intrika a Fővám-téren

Jogosan kérdezhetjük, hogy hol van a probléma? Lehet, hogy csak ártatlan vicc az unalom miatt zombitanyává változott HÖK-iroda? Nem szerencsés mostanában ilyenekkel viccelni.

Ugyanis azt beszélik, hogy paprikás volt a hangulat idén a Közgáz HÖK-ben. Valószínűleg Machiavelli is otthonosan érezné magát a Fővám tér belső hatalmi harcai között. A rossz nyelvek szerint meg akarták buktatni a jelenlegi HÖK-elnököt is, de az egymással is marakodó puccsisták nem tudtak végül megegyezni.

A Corvinus Médiaközpont beszámolt kiszivárogtatott üzenetekről, homályos pénzmozgásokról és az egyik választmányi tag nagy port kavart hivatalos beszámolójáról, amiben a következőket írta: „A hónapban küldöttgyűlés is volt, amit sikeresen trollkodtam szét, hogy az ellenszavazók táborát kvázi ellehetetlenítsem. Ennek keretében szenátus taggá választottak. Nevem legyen mától Palpatine (Zalán után szabadon)”.

A gyakorlatban nem egy esetben kifejezetten antidemokratikus hallgatói önkormányzatiság Magyarországon nem sokat változott. A Corvinuson sem. Valószínűleg zabolázatlan fantáziám merészkedett túl messzire, de a HÖK-iroda szörnyei mintha Pelikán elvtárs szellemvasútjába passzolhatnának.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mer-kell
2016. augusztus 22. 23:47
szégyen. amit a Corvinus gólyatáborokban művelnek. és ide kell ezer millió pont. Sok aberrált féreg van a szervezők között.
Ede8900
2016. augusztus 18. 22:22
A fentiekre tökéletesen rímel, hogy a hivatkozott Corvinus Hallgatói Médiaközpont főszerkesztője azóta nem más lett, mint maga a trollkodó Palpatine. És ez senkit sem zavar különösebben.
Energetikus
2016. augusztus 17. 12:48
ezek a hökösök a rendszerváltó kiszesek klónjai ??? - az egyetemistáknak szerintem nem hök kell, hanem értelmes nevelö-oktató-kutató tanárok ... - aki az egyetemen nem tanul, abból egy rakás hökös sem nevel életreképes szakembert ... - de kinek is szolgál a hök a hökösökön kívül ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik