Nem vagyok törvényen kívüli betyár, ezek csak a rendszer hibái

2016. július 12. 15:37

Csinálni valamit, létrehozni valamit, az jó dolog, élvezem. Ütnek érte, de ez kevesebb, mint az az élmény, hogy létrehozunk dolgokat. Interjú.

2016. július 12. 15:37
Török Márk
Index

Miért ragaszkodik ennyire a HÖK-elnökséghez?

Egyrészt úgy érzem, nem én akartam ezt a dolgot. A törvény módosult, aztán engem megválasztottak, de pár héttel ezelőttig fel sem merült, hogy ezzel probléma van (a jogi részletekről lásd keretes írásunkat jobboldalon). A dékán urak is szeptember óta tudtak róla. Azért fontos ez a poszt, mert semmiképpen nem akarom így itt hagyni az egyetemet, és úgy érzem, hogy igazunk van.

De ha a konkrét ügytől eltávolodunk, továbbra is adott a kérdés. Miért HÖK-elnök 12 éve?

Nyálasan hangzik, de erre a kérdésre a fiatalabb IT-vezérek motivációit tudom segítségül hívni. Csinálni valamit, létrehozni valamit, az jó dolog, élvezem. Ütnek érte, de ez kevesebb, mint az az élmény, hogy létrehozunk dolgokat. (…)

De akkor azt mondja, hogy ez az egész egy transzparens történet, és az ön zsebébe mindebből semmi nem megy?

Így van. Amit a gazdaságtudományi karokon tanítanak, hogy holdingszervezet, átláthatóság, azt mi ebben a formában megcsináltuk. Szerintem ezek az intézmények nem nagyon értelmezhetőek hallgatói önkormányzatok nélkül. Ilyen szervezeti keretben működünk, nehéz elképzelni, hogy az államháztartási törvény alapján működtessük a JATE Klubot, ami 45 éve hallgatói vezetés alatt van. Szoktak azzal támadni, hogy nem adtak számlát a JATE Klubban, meg ilyenek, de nem tudok egész nap ott állni a pult mögött.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2016. július 13. 10:06
új kategóriát teremtett a srác, ő a "megélhetési HÖK-ös" MUHAHAHA
billwilson
2016. július 13. 09:40
ez a kategória réges rég óta létezik (sajnos) a HÖK egy politikusképző gyakorlatilag. meg lehet tanulni haverokat pozícióba juttatni meg zsíros fizut felvenni esetleg még lopni is
Csomorkany
2016. július 13. 09:38
Hogyhogy mit hozott létre? Megmutatta, hogy a király mezítelen. Egyetemi emberek mindig is tudták, hogy a HÖK egy parazita szervezet fölfújt jogokkal, de így a közvélemény is látja. Nagyon helyes. Én drukkolok neki, hogy még nagyobb legyen a botrány. Persze tény, hogy nem a Szegedi Egyetemhez van közöm...
Megtalálta
2016. július 12. 23:03
Na, ezért a HÖK-ért nem lenne kár, ha esetleg Orbán azt gondolja, hogy ideje lenne őket beszántani a földbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik