A közgazdaságtan jövőképessége – Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés

2016. február 16. 15:39

Kerekasztal-beszélgetést és könyvbemutatót tart február 18-án a Mathias Corvinus Collegium a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol bemutatják John D. Mueller: „A közgazdaságtan megváltása” című kötetét. A közgazdaságtan jövőképessége címmel megtartott beszélgetésen részt vesz többek közt Csaba László, Csák János és Lánczi András is.

2016. február 16. 15:39

A közgazdaságtan jövőképessége címmel tart könyvbemutatót és kerekasztal-beszélgetést a Mathias Corvinus Collegium a Budapesti Corvinus Egyetem főépületének III-as előadójában február 18-án, csütörtökön délelőtt 10 órától. Az eseményen bemutatják a washingtoni Ethics and Public Policy Center közgazdasági program vezetőjének, John D. Mueller-nek „A közgazdaságtan megváltása” című könyvét. Az könyvbemutatón a szerző is részt vesz, aki felszólal a kerekasztal-beszélgetés előtt.

Szalai Zoltán, az MCC ügyvezetője szerint a könyv arra keresi a választ, hogy „hogyan lehet az életünk színhelyét jelentő, különböző méretű közösségek – mint a család, az üzleti vállalkozás vagy a politikai közösség – iránti tenni akarást és elköteleződést, az egyén szabadságát és a szabad piacok adta lehetőségeket egy mederbe terelni.”

A kerekasztal-beszélgetés témája is a könyvhöz kapcsolódik, amelyen „az emberi viselkedés gazdasági megközelítése” és „a gazdasági viselkedés emberi megközelítése” kérdésköröket vitatják meg a résztvevők.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Dr. Csaba László (közgazdász, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár, CEU)

Csák János (közgazdász-szociológus, nagykövet, stratégiai tanácsadó, műfordító)

Dr. Horkay Hörcher Ferenc (esztéta, eszmetörténész, MTA BTK Filozófia Intézetének igazgatója, egyetemi tanár, PPKE Bölcsészettudományi Kar)

Dr. Lánczi András (politológus, a Századvég Alapítvány elnöke)

Mike Károly (közgazdász, egyetemi docens, BCE Közgazdaságtudományi Kar)

Az eseményt Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója és Szántó Zoltán, a BCE oktatási rektorhelyettese nyitja meg. A kerekasztal-beszélgetést Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője moderálja.

Az esemény sajtónyilvános, regisztrálni az alábbi linken lehet.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. február 16. 19:38
Matolcsyt nem hívták meg, felesleges volt az egész összeröffenés. Tényleg, jelölték-e már az unortodoxia pápáját közgáz Nobel-díjra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik