Egyre kevesebben tanulnak a felsőoktatásban

2015. december 22. 14:36

Mintegy 10 ezerrel kevesebb hallgató tanul idén a felsőoktatásban, mint tavaly. Utoljára 17 éve tanultak ilyen kevesen egyetemen vagy főiskolán.

2015. december 22. 14:36

Folyamatosan csökken a felsőoktatásban tanulók száma, idén már csak 295 ezer hallgató tanul főiskolákon és egyetemeken. Ez 10 ezerrel kevesebb, mint tavaly, és legutoljára 17 éve, 1998-ban volt ilyen alacsony a hallgatók száma.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes szerint elhibázott a kormány oktatáspolitikája. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig attól tart, hogy a csökkenés a sok külföldön tanuló diáknak is köszönhető, akik közül többen lehet, hogy haza se jönnek már.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2017. április 10. 23:14
A Balog-féle czigánytenyésztés jól halad, hamarosan kapunk sokezer fekát, a felsőoktatást pedig már az átlag magyar nem tudja megfizetni a gyermekének. Mi egy összeszerelő ország vagyunk, ahol elég az IQ 80 amivel dolgozni ugyan még talán lehet, de gondolkodni viszont már nem. Elég ha megtalálja a Tesco bejáratát, és ott elveri a havi 80 ezrét, de termeljen. „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.” ( Széchenyi ) Na ez ma már nem érvényes! A mai aktulás, " Akinek nincs semmije az annyit is ér!" ( Lázár ) A nép lecserélése folyamatban. Szebb Jövőt!
pollip
2016. július 02. 09:52
Nem biztos, hogy a kevesebb létszám kevesebbet ér, mint a több felhígult. Kunhalminak javaslom, hogy szüljön gyorsan 3 gyereket és vegye igénybe a szocpol kedvezményeket, így megítélhetné első kézből, hogy az mszp támadásai jogosak-e?
3M..
2016. április 20. 13:11
"Ez a narancs nem rohad, ez a narancs így érik." http://www.balrad.com/2015/12/21/nyelvbotlas-vagy-reszegseg/ Szebb Jövőt!
3M..
2016. április 20. 13:11
Ez így van. Ma már egy diplomásnak nincs olyan fokú az általános műveltsége, mint régebben egy nyolc osztályt végzettnek. Természetesen annak aki egy kicsit is komolyan vette a tanulást, érdeklődött valami iránt. Abban egyetértünk hogy a sok lébecolótól meg kell szabadulni a felsőoktatásban. Viszont a rostát, nem a negyed, féléveket megfizetni tudókra kellene kihegyezni, hanem a valóban tehetséges, bár pénztelen fiatalokat kellene előnybe hozni. A valódi tehetség szülei, nem biztos hogy ezt megengedheti magának, hogy a csemetéjét, milliókért tanítassa. Ez ma sajnos nem így működik. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik