Így töltötte az időt a kínai és a magyar elnök felesége, míg a politikusok tárgyaltak

2024. május 10. 19:59

Peng Li-Jüant lenyűgözte a gyönyörű magyar porcelán és a kiváló hímző kézművesség.

2024. május 10. 19:59
null

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kína és Magyarország kultúrája között sok a hasonlóság, és a két nép mély rokonságot érez egymással – mondta Peng Li-Jüan, Hszi Csin-ping kínai elnök felesége a Daily China szerint. Sulyok Tamás köztársasági elnök felesége, Nagy Zsuzsanna és a kínai first lady közösen látogatott el a budai Várba csütörtökön, ahol együtt teáztak, majd porcelánt is festettek miután a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója mesélt a manufaktúra történetéről. Bács Balla Gyöngyi hímzőművész hímzésbemutatóját is megtekintették a Hagyományok Házában, majd Fodor Gergely kormánybiztos körbevezette őket a Budavári Palota Szent-István termében.

Peng elmondta, hogy lenyűgözte a gyönyörű magyar porcelán és a kiváló hímző kézművesség. 

„A porcelán és a hímzés Kína és Magyarország civilizációjának közös szimbólumai” 

– mondta, hozzátéve, hogy reméli, hogy a két ország művészei erősítik a cserekapcsolatokat és a kölcsönösen tanulnak egymástól, valamint elősegítik a kulturális integrációt.

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­­­z­i n­­i­­m­­f­­o­­­m­­á­­­n­­i­­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
antal-2
2024. május 11. 07:50
Tavaly született a valaha mért legkevesebb magyar: 85.200. Több terméketlen korú nő van mint termékeny. Idén 11 százalékkal csökkent a rekord alacsony születések száma. Nem születik egy évben 40.000 magyar kislány sem akiknek fenn kellett volna tartani a magyar államot magyar gyerekekkel. 2080-ban a megmaradt magyar kisebbség beolvad a bevándorolt többségbe. Még 56 év.
kata56
2024. május 11. 07:28
Mondjuk Levai Aniko azer igenybe vehetne ilyen magasrangu lazogatasok alkalmaval egy normalis fodrasz segitseget. Minden tidzteletem az ove altalaban...de sz a frizura.... plane a kinai elnokne tokeletes megjelenese mellett.. Orban vegre nirmalusan feloltozott..nem volt 2 szammal kisebb zakoban.. k8fejezetten elegedett voltam vele. De Aniko abban a remulezesen ro da szemuvegben azzal a kifejezetten rendetlen frizuraval..nem jo Lehet laza es termedzetes frizurat jordani ...de ahhoz nagxon ugyes fodrasz kell. Mar madkor is kiakadtam ezen. Ez a frizira tokeletes amiikor a gyermekmento szolgalatnal dolgozik..bar az a ronda sze muveg oda se.. de egy ilyen ritkan becses protokoll esemenyen tessek normalis frizurat viselni..szepen..lazan..termeszetesen
letsgobrandon-2
2024. május 10. 21:46
Az USA már bombázta Debrecent kétezer civilt öltek meg... Kína meg épít itt egy kurvanagy gyárat több ezer munkahelyet teremtenek ... melyiknek örüljek jobban ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!