Így áll most Somos András visszatérése az ATV-hez

2024. április 12. 10:06

A műsorvezető megégette magát egy korábbi kijelentésével, aminek akkor fegyelmi eljárás lett a következménye.

2024. április 12. 10:06

Nyitókép: ATV Szigorlat

Idén év elején, 14 év után került le a népszerű műsorvezető, Somos András, egy meglehetősen rosszul megfogalmazott mondat miatt az ATV képernyőjéről, mikor a Szigorlat műsorban a pedofília merült fel témaként. Akkor a reggeli műsor vendége Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt, a beszélgetés közben pedig szóba került a Kaleta-botrány is. A műsorvezető, Somos András, ekkor azt kérdezte Márki-Zaytól, hogy „tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?”. Márki-Zay Péter erre úgy válaszolt, hogy a Kaletán háborodott fel a legjobban, Somos ekkor jelentette ki azt, hogy: 

„de ő nem volt pedofil”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyan Márki-Zay még vissza is kérdezett, hogy miért nem volt pedofil?, de Somos erre azt felelte, hogy „azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény”. Réti Dóra, az ATV Csoport sajtófőnöke ezután lapunknak azt mondta, néhány napot vesz igénybe a fegyelmi eljárás, ám az ATV és Somos András kölcsönösen abban maradtak, hogy ezalatt az idő alatt nem vezet műsort.

Később Ettvel Zoltán, a DK önkormányzati képviselője fordult az ATV-hez azzal a kéréssel, hogy Somost ne engedjék el, mert különben el fogják veszíteni a nézőiket. Április elején aztán a műsorvezető a Magyar Narancsnak adott interjújában már arról beszélt, hogy találkozott az ATV vezetőjével, a tapasztalatai pedig pozitívak voltak.

Ezt is ajánljuk a témában

Azzal kapcsolatban, amit a műsorban mondott és nem tudott végül tisztázni, miszerint Kaleta esetében nem gyermekeket fizikailag érintő pedofil cselekmény történt, hanem gyermekpornográf felvételek tartásáról, avagy birtoklásáról volt szó, így nyilatkozott:

jogászok, köztük büntetőjogászok egy része is teljes mértékben elfogadja ezt a jogértelmezést, ahogy azt a műsor után többen nekem jelezték, illetve publikálták. Csakhogy ott a stúdióban ezt nem tudtam kifejteni: odáig jutottam, hogy Kaleta nem volt pedofil, majd Krug Emília átvette a szót, épp a lényeget magyarázva el, aztán csak két-három perc múlva tudtam a gondolatomat befejezni.”

De ő is úgy gondolja, hogy hibázott: „Abban hibáztam, hogy nem mérlegeltem, hogy akkor épp hol tart a közvélemény K. Endre esete miatt; egyszerűen nem érzékeltem ennek a fontosságát a párbeszéd során, csak a Kaleta-ügy jogi hátteréről akartam beszélni. Ami aztán történt, abban az rázott meg igazán, hogy a néző azt hihette, teljesen érzéketlen vagyok a gyermekvédelem iránt” – nyilatkozta a Magyar Narancsnak.

Az interjú végén viszont felmerült a visszatérés lehetősége is, legalábbis Somos András azt mondta, hogy találkozott a csatorna vezetőjével, beszélgetésük pedig nagyon pozitív volt: „Nemrégiben találkoztam az ATV vezérigazgatójával, és noha aktuálisan különváltunk, pozitív együtt gondolkodást tapasztaltam. Azt, hogy a közhangulat mikor csendesedik le, a tévé tudja majd, mint ahogy ők fogják megmondani, hogy milyen formában tudok esetleg újra az ATV-nél dolgozni. 

Ha jön egy felkérés, azon el fogok gondolkozni. De valószínűleg ez a helyzet már a választásokig így marad. Mindenesetre ezúton is köszönöm a kollégák szolidaritását.”

Megkerestük Réti Dórát, az ATV sajtófőnökét, aki azonban azt válaszolta lapunknak, hogy nincs fejlemény Somos András ATV-s szereplése kapcsán, így egyelőre változás sincs, azaz egy darabig nem láthatjuk a műsorvezetőt a képernyőn.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­s­­ ­­l­á­­n­­­y­­­o­k­­ ­v­­­á­­­r­n­­a­­­k­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
gyaloggos
2024. április 12. 13:30
AZÉRT valamit leírok, hátha VAN, aki nem tudja! AZ ATV EGYIK tulajdonosa a FIDESZ egyik prominens embere, és a HÍRTV is VESZ ÁT műsorokat az ATV -től! Hm....?
gyaloggos
2024. április 12. 13:27
Á, nem volt az olyan nagy ügy, amiért el kell valakit küdeni! SZERENCSÉTLEN megfogalmazás, ENNYI, és nem több! AZT akarta mondani, a KÉT ESET, SZEMÉLY NEM egyazon kategória, és ez ÍGY is van!
Kamcsatka5
2024. április 12. 11:34
Nem kéne visszatérnie ennek f@sszopó belgának ! Undormány, a dániel péter hozzá képest egy dijnyertes transzvesztita!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!