Cigit követelt az idős hölgytől, pénzt akart rabolni, kulcstartót sikerült zsákmányolnia

2023. december 11. 09:56

Később rájött, hogy amit pénztárcának nézett, az valójában kulcstartó.

2023. december 11. 09:56
null

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott 2023. június elején a déli órákban Miskolcon, az utcán leszólított egy 75 éves időskorú nőt. Először cigarettát kért tőle, majd pénzt követelt, a sértett ezt megtagadta. A vádlott ekkor megfogta a nő kezében lévő kulcstartót, amelyről a formája miatt azt hitte, hogy pénztárca. Megpróbálta kitépni a nő kezéből, nem sikerült, így rángatta a sértettet, míg a nő földre esett. A vádlott a kulcstartót megszerezve elfutott a helyszínről, később rájött, hogy az nem pénztárca így eldobta.

A bántalmazás következtében a sértett könnyebb zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő  büntetett előéletű erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A nyitókép illusztráció. Fotó: BORIS ROESSLER / DPA / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bubajbela
2023. december 11. 20:23
Lehet tippelni, hogy az elkövető ugyan miféle genetikai és kultúrális örökség hordozója lehet???
ProletarFC
2023. december 11. 10:18
A szocializmusban a gyáron belüli munkanélküliség mint szocializációs kísérlet pontosan arról szólt, hogy azon rétegeket munkahely-szocializálják, amelyek ha otthon munkanélküliként lettek volna, a lakóhelyük környező falvaiban mind ellopták és felzabálták volna a tyúkokat. Innen ered a tyúkper elnevezés is.
szintetikus
2023. december 11. 10:16
Szauron orkjai garázdálkodnak.
ProletarFC
2023. december 11. 10:13
Egy kulcstartó sokszor csak valami aprópénzes pénztárcának felel meg, tehát az elkövető nem kizárt, hogy csak némi aprópénzt akart szerezni, ez belátható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!