Engedélyezték a Magyar Rádió épületének elbontását

2023. november 24. 18:55

Az egykori Magyar Rádió helyén építenék fel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát.

2023. november 24. 18:55

Megkapta a bontási engedélyt a Magyar Rádió egykori épületének tulajdonosa – olvasható az Indexen. A bontás annak az építési projektnek az első lépése lesz, melynek végén megszületik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusa.

Az egykori Magyar Rádió helyén építenék fel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát, megújítva a Magyar Nemzeti Múzeum mögötti városrészt. A 200 milliárd forintos projektben felújítják a Károlyi- és az Esterházy-palotát, és jelentősen növelik a zöldfelületet is.

Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter szerint az új campus végleges kiviteli terve jövő április 30-ra készül el. A miniszter megjegyezte azt is, hogy Budapest vezetése „üldözi” a katolikus egyetem projektjét. Lázár János szerint a VIII. kerületben egyenesen „uszítanak” a beruházás ellen.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

 

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2023. november 25. 08:06
Tommaso 2023. november 24. 19:54 "Még egy katolikus iskola, de hiába terjesztik ott is, a Föld nem lapos" Ezt csak te terjeszted, te büdös, génmanipulált rothadt import paradicsom. Miért nem húzol el innen a qr...a anyádba a 444-re ?
Tommaso
2023. november 24. 19:57
A magyat tudományos sikerekhez a vallásnak semmi köze, sőt akadályozza azt. Hogy egy természettudós A MAGÁNÉLETÉBEN miben hisz, az a magánügye. Ha esetleg nem a fizika törvcényeiben, hanem Isten irányitásában, ezt az ellentmondást neki saját magának kell lerendeznie.
Tommaso
2023. november 24. 19:54
Még egy katolikus iskola, de hiába terjesztik ott is, a Föld nem lapos.
nyugalom
2023. november 24. 19:36
Ittcsokan szenvednek! El lehet menni a 24-hez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!