Lemondott a Corvinus Egyetem rektora

2023. június 08. 13:51

Távozik a Budapesti Corvinus Egyetem éléről Takáts Előd.

2023. június 08. 13:51
null

2023. július 31-ével távozik a Budapesti Corvinus Egyetem rektori pozíciójából Prof. Dr. Takáts Előd – közölte a Budapesti Corvinus Egyetem. A közlemény szerint Takáts vezetése alatt

az egyetem jelentős lépéseket tett az intézmény a kitűzött stratégiai céljai felé:

regionális elitegyetemmé váljon, és hogy az itt végzett hallgatók Közép-Európa gazdaságának és társadalmának meghatározó szereplői legyenek.

A közlemény szerint Corvinus Egyetem az elmúlt három évben megháromszorozta a legrangosabb tudományos folyóiratokban megjelenő kutatási publikációinak számát, ezzel közelebb került ahhoz, hogy 2030-ra a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézménye legyen. 

Emlékeztettek,

a rektor irányításával átalakult az akadémiai szervezet:

az intézeti struktúra stratégiai szempontok és egységes működési elvek mentén diszciplináris alapon újjászerveződött. Az Egyetem megújulását ebben az időszakban a szenátus reformja is nagyban elősegítette. Takáts Előd létrehozta az Illyés Gyula tehetségtámogató programot, amelynek célja, hogy esélyt adjon a nehéz körülmények között élő diákoknak a sikeres egyetemi felvételi elérésében.

A Budapesti Corvinus Egyetem és az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány köszöni Takáts Előd munkáját, erőfeszítéseit és szilárd elkötelezettségét az oktatás, a tudomány és az egyetemi élet területén – fogalmazott a közlemény.

Hozzátették, az egyetemet fenntartó alapítvány

július 31-ig megteszi a szükséges intézkedéseket

annak érdekében, hogy a rektori feladatok a jövőben is magas színvonalon, az egyetem stratégiai célkitűzéseit szolgálva legyenek ellátva.

***

Úgy döntöttem, hogy távozom az Alapítvány kuratóriumának elnöki székéből

„A Tokaj-Hegyalja Egyetem rektorválasztása után úgy döntöttem, hogy 2023. június 20-ával távozom az Alapítvány kuratóriumának elnöki székéből. Az elhatározásra azért jutottam, mert kuratóriumi társaim többségével nem tudtam elfogadtatni álláspontomat. A pályázatok alapos tanulmányozását követően - a megbízott rektor eddigi tevékenységének ismeretében, valamint a szenátus véleményével összhangban - dr. Fiath Attila személyében új rektort láttam volna kívánatosnak az egyetem élén.

 

Nyitókép: uni-cotvinus.hu

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaldvi
2023. június 09. 18:40
csa a lényeget felejtik ki az üres szófosásból: MIÉRT MONDOTT LE?
Coupdetat
2023. június 08. 15:32
"Takáts Előd, a Corvinus rektora: "A legtehetségesebb diákok elvándorlása egy csendes nemzeti katasztrófa” Talán ezért kellett neki menni ? ----------------------------------------------------------------------------- "Tartozási rekordot állítottak be a közintézmények, csak az áruszállítóknak 75 milliárd forinttal lógnak" Családbarát ... Előremegy nem hátra!
Odone Ricci
2023. június 08. 15:00
De furcsa. A rektor kitűnő eredményt ért el és sikeresen vezette az egyetemet, ezért lemondott vagy inkább lemondatták ?
CsakOlvas
2023. június 08. 14:27
nemzetközi, bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!