Mérő László ugyan nem lát jobbat Orbánnál, de attól még „elküldené a francba” (videó)

2023. január 12. 17:34

„Lehet, hogy 15 évvel ezelőtt voltatok túlzottan elkényeztetve?” – kérdezett vissza a HVG-s újságírónak, aki panaszkodott a sajtó mai állapotáról.

2023. január 12. 17:34
null

Mérő László a HVG Terasz vendége volt. A matematikus, publicista kifejtette, hogy nagyon erősen rájátszik a politika félelemre. „Működik. Tudod, miért működik? Mert az ellenzéktől picit se lehet ilyesmit várni. Hogy megvédjen például. Vagy hogy egyáltalán, valami stabilitást mutasson.

Egy zsidó vicc is belefért

A videóban egy rövid zsidóviccet is elmesélt a publicista: „Tudod, ez a klasszikus zsidóvicc... Ismeri maga a Kohnt? Nem, nem ismerem. Jó, és a Grünt? Ajvé, akkor már inkább a Kohnt”.

Mérő László kifejtette, „nem igaz, hogy meg van hülyítve a nép, meg süketek, meg vakok. Nem vakok, nincsenek meghülyítve. Csak éppen nem látnak jobb alternatívát.” Újságírói kérdésre leszögezte, „megint mi vagyunk az utolsó csatlós. [...] Putyiné.”

Szereti hazánkat, „Orbánostul-mindenestül”

„Ez az ország, bármilyen furcsa, így ahogy van, Orbánostul-mindenestül is szerethető” – szögezte le. „Egészen döbbenetes példákat láttam arra, hogy kívülről jövő ember bele tud szeretni ebbe az országba.” Kifejtette a videóban később, hogy „borzalmasnak tartom azt, amerre a Fidesz megy, amerre Orbán Viktor kormányozza az országot, de azt is látom, hogy nem azért teszik ezt, mert rosszat akarnak. Ők úgy gondolják, hogy ez a helyes irány”. De azért hozzátette,

A sajtó helyzetéről nem értett egyet a HVG-s M. Kiss Csabával

„Úgy látom, hogy azért nő a fű. Van HVG például, van Telex, szóval azért van csomó minden” – mondta. „Hát, ő, éppen hogy vannak még” – vetette közbe M. Kiss Csaba. „Ez nem igaz. Nem annyira éppen hogy”. „Gyakorlatilag a korábbi állapotokhoz képest, amikor nem volt mesterséges beavatkozás, akkor azért sokkal jobban ment a sajtónak. Például a mi szakmánkban nagyjából kétszer annyit kell dolgozni feleannyi pénzért, mint mondjuk 15 évvel ezelőtt” – panaszkodott M. Kiss Csaba, mire Mérő feltette a költői kérdést:

„Hát, az ember nyilván azt mondja, hogy az volt a reális”. „Hát neked. Most is van olyan újságíró kollégád, aki úgy el van kényeztetve” – mondta Mérő.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. január 17. 14:56
a hülye gyerekek üzenik! hülye tudosók!
gonterl
2023. január 13. 21:50
A jót követő jobbat, vagy rosszabbat nem láthatjuk, mert azt még nem ismerhetjük. Az egyik a jobbat, a másik a rosszabbat várja. Valamelyiknek biztosan igaza lesz.
Karbantartó9
2023. január 13. 13:59
Szerencsétlen nihilista idióta. És ez a baloldalon egy walaky. Akkor mit várunk a többi békától?!
Aerion
2023. január 13. 13:21
Navracsics Tibor. Lázár János.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!