Mérő László a Die Presse-ben: „A magyar kormány fütyül a tanárokra”

2023. január 26. 10:44

Az ELTE egyetemi tanárának véleménycikkét közölte a német lap.

2023. január 26. 10:44
null

A Die Presse nemrég közölte Mérő László, az ELTE egyetemi tanárának véleménycikkét. Mérő szerint „a magyar kormány fütyül a tanárokra”. Az egyetemi tanár szerint az Orbán-kormány számára a tanárok a „nemzet napszámosai”, azonban az országnak rá kell jönnie, hogy nélkülük nem megy – hívta fel a figyelmet.

Mérő kitért a tüntetésekre is, amelyek során szerinte összesen akár 70 ezer ember is az utcára vonulhatott. Minderre az Orbán-kormány cinikusan reagál – tette hozzá.

Az egyetemi oktató elmondta: „ha kibírtam egy év katonaságot, akkor kibírnék egy év Tesco-pénztárosságot, Wolt-futárságot vagy kukásautózást is. Vagyok olyan értelmes, képzett és fegyelmezett munkaerő, hogy pillanatok alatt felszívna a munkaerőpiac, akármit is hablatyol Maruzsa államtitkár úr. Még csak rosszul sem érezném magam közben, mert pontosan tudnám, miért csinálom. A családom nem látná kárát, mert több pénzt vinnék haza, mint korábban.”

Ha pedagógusok tízezrei tennének így, az állam kénytelen lenne egy idő múlva tisztességes feltételek mellett újra felvenni őket,

mert akkor már mindenki számára világos lenne, hogy nélkülük nem megy – hangoztatta.

Mérő László úgy vélekedett a cikkben, hogy „amíg a tanítást a jelenlegi körülmények között valahogyan még mindig fenntartja a kötelességtudatuk és a szakmaiságuk, addig nem lesz javulás az iskolarendszerben”.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. január 26. 16:58
Mindig "ezek"! Ha nem tetszik, miért lébecolnak mindig itt, nálunk? Van hely, máshol, ahol "jobb" ezeknek a "itt semmi sem jó!"-világpolgároknak.
machet
2023. január 26. 15:59
Én úgy mondanám, ellenáll a komcsiknak.
kozmosz
2023. január 26. 15:19
Marha. Ma is.
koronaszepe
2023. január 26. 13:31
Pont leszarja az oktatást. A magyar kormány a pillanatot uralja. Az oktatás rendbetétele hosszú távú, költséges projekt. Az eredmények évtized múlva lennének mérhetőek. Ehhez a munkához államférfiak, államnők kellenének, és természetesen politikai konszenzus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!