Az Európa Akadémia tagjává választották a Drogkutató Intézet igazgatóját

2022. november 13. 15:59

Haller József professzort az Európai Unió legmagasabb presztízsű tudományos szervének tagjává választották.

2022. november 13. 15:59
null

Haller József neurobiológust október végén választotta az 1988-ban alapított Európai Akadémia a tagjai közé. Az elismerés annak a tudományos munkának szól, melyet a Professzor egyebek mellett a Drogkutató Intézet élén végzett. Az akadémia jellemzően nyugat-európai tudósokat vesz fel tagságába, így Haller felvétele nem csak a Professzornak és a Drogkutató Intézetnek, hanem a teljes magyar tudományos világnak is hatalmas elismerés.

A hivatalos tagfelvételre Barcelonában került sor az Akadémia éves közgyűlésén, ahol a felvételen túl

Haller Józsefet az a megtiszteltetés érte, hogy tagja lehetett annak a szűk, öt főt számláló csapatnak, mely előadást tarthatott az Akadémia tagsága előtt.

A szervezet azzal a misszióval indult útjára, hogy olyan irányba terelje a tudományos kutatásokat, melyek hasznosak lehetnek az Uniós intézmények, illetve azok tagállamai számára.

Jelenleg emellett az Akadémia független tanácsadói szervként is működik, így akár más magyar kutatókkal Haller is hatással lehet a magyar tudományos érdekek érvényesítésére az Unión belül. Az Intézet élén álló Haller egyébként pár héttel ezelőtt jegyzett tanulmányt az Interdiszciplináris Drogszemlébe, melyben többek között a preventív drogszabályozás hatékonyságát vizsgálja, ennek kapcsán interjút is készítettünk vele.

Haller József neurobiológus professzor: A preventív drogszabályozás működik!

Mostanában jelenik meg egy kutatási anyaga nemzetközi folyóiratokban, amit előzetesen már közzétett magyarul az Interdiszciplináris Drogszemle legújabb új számában. Az új pszichoaktív anyagok forgalmazása és a velük szembeni állami szabályozás összefüggését mutatja be ebben. De kezdjük onnan, miért lett tartós divat mesterségesen előállítani a régi bevált drogokhoz hasonlókat?

Nyitókép: Ficsor Márton, Mandiner

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2022. november 14. 15:13
a Drogfüggő Deutsch Tompika gratulált és, ha már ott volt .... kért egy kis "anyagot" 8 db FIDESZES kommentelő tagadni próbálja a FIDESZ-es BAROM függőségét. DE..... nem cáfolták !!!!
Tommaso
2022. november 13. 17:54
a Drogfüggő Deutsch Tompika gratulált és .... kért egy kis anyagot.
Tommaso
2022. november 13. 17:43
Lám-lám, hiába épit Orbán - az EU alapértékeit lábbal taposva -, JOGÁLLAM helyett PÁRTÁLLAMOT, Európa elismeri , ha más magyarok valódi értéket képviselnek, vagy állitanak elő. És erre nem ez a kinevezés az egyetlen bizonyiték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!