Karácsonynak oktatnia és publikálnia is kellett volna angolul

2021. június 10. 13:17

A tanársegédi munkakör betöltéséhez államilag elismert nyelvvizsga kellett volna a főpolgármesternek.

2021. június 10. 13:17
null

Továbbra sem csitul Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya. Ismeretes, a főpolgármester nem rendelkezik nyelvvizsgával, mindössze egy igazolást kapott az angoltudásáról a Corvinus Egyetem nyelvi lektorátusától. Ennek értelmében nem lehetett volna tanársegéd az egyetemen 2004 és 2008 között, ez az igazolás ugyanis nem jogosította fel őt a pozíció betöltésére. Noha Karácsony maga is azzal próbált meg hárítani, hogy az egyetem nyelvi lektorátusánál tett vizsgát, de egy ilyen vizsga nehézségi fokát tekintve szakértő szerint semmiképpen sem ér fel a középfokú, „C” típusú állami nyelvvizsga szintjével.

A fentiek miatt az Oktatási Hivatal közölte: a nemzeti felsőoktatási törvény szabályai alapján a hivatal hatósági ellenőrzést indított a felsőoktatási intézmény működése jogszerűségének a vizsgálatára. 

A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatosan arról ír: a Budapesti Corvinus Egyetem szabályzata szerint a tanársegédi munkakör betöltéséhez államilag elismert nyelvvizsga kellett volna, adjunktusként pedig az akkori szabályok szerint még oktatnia és publikálnia is kellett volna idegen nyelven a főpolgármesternek. Márpedig egy nemrég nyilvánosságra hozott videófelvétel tanulsága szerint Karácsony ezt a szintet nem éri el: egy török televíziónak adott interjúban kizárólag magyarul beszél, a riporterrel tolmács segítségével tud csak kommunikálni.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. június 10. 19:50
Orbán Ráhel mit oktatott a Corvinuson? "Korábbi sajtóhírek arról számoltak be, hogy Orbán Ráhel a Budapesti Corvinus Egyetemen tart órákat, ám sok információ idáig nem került napvilágra a témával kapcsolatban. Az Átlátszó.hu viszont sikeresen utánajárt a témának, és kiderült, hogy a Food Service Management című kurzusról még az iskola vezetőségétől is nehezen kap bármi információt a hallgató. Nem csak a tantárgyi adatlapon nincs feltüntetve helyszín, de a rendszerből kikutatott terem órarendjében sincs az adott kurzus. Sőt, maga az előadás sem található meg az épület falain belül. Az eddigi órák ugyanis minden alkalommal külső helyszínen voltak megtartva. Ezt az iskola a sajtó fokozott érdeklődésével magyarázta." https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/orban-rahel-mindenhol-oktat-csak-a-corvinuson-nem/q5e9qfl
Senye Péter
2021. június 10. 17:21
K.G. számára oktatás helyett a politika felfelé bukás?
tevevanegypupu
2021. június 10. 16:46
Monnyonle! De még inkább amögötte felsorakozó DK-s siserehad..
files32
2021. június 10. 16:35
Ismét Magyarország fizeti a legtöbb büntetést az uniós támogatásoknál talált csalások miatt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!