Váci iskola csapata nyerte az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyt

2020. április 30. 15:47

A Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma diákcsapata nyerte az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyt (OKPV). A tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a GimiMore csapata hetedik alkalommal szervezte meg a tanulmányi versenyt, amelynek döntőjét – a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva – online bonyolították le a szervezők.

2020. április 30. 15:47

Az OKPV történetében először fordult elő, hogy a diákoknak egy közelmúltban történt esetet kellett feldolgozniuk a végső megmérettetésen. A korábbi évekhez hasonlóan, a csapatok az esettanulmányt a döntő előtti napokban – ezúttal 120 órával előbb – kapták meg. Az idei téma Magyarország második világháborús hadba lépésének problematikája volt, amelynek során Horthy Miklós kormányzónak kellett tanácsot adni a kassai bombázást követő percekben. A csapatoknak a lehetőségeket, valamint az erősségeket, gyengeségeket mérlegelve számszerű adatok és hiteles, korabeli források felhasználásával kellett az általuk legjobb és legvédhetőbb álláspontot bemutatniuk.

„Az OKPV népszerűsége töretlen, az elmúlt három évben duplájára nőtt a versenyre jelentkezők száma, idén 300 csapat regisztrált. A mostani helyzet nem tette lehetővé a döntő hagyományos, személyes részvétellel történő megrendezését, így ezúttal rendhagyó módon kétnapos videókonferencia keretében zajlott az esemény” – mondta Szarka Álmos, az OKPV szervező csapatának idei vezetője.

A négykörös verseny két online és regionális fordulójából 32 csapat jutott tovább az április 23-24-én megrendezett döntőbe. A prezentációkat szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai pontozással állították fel a verseny helyezettjeinek sorrendjét.
Idén is nagyszerű nyeremények vártak a legjobbakra: a győztes csapat egy négynapos koppenhágai utat kapott ajándékba, míg a második helyezett csapat tagjai egy-egy e-book olvasót,  a harmadik helyezettek pedig könyvutalványból és szabadulószoba belépőből álló csomagot vihettek haza.

Forrás: Mathias Corvinus Collegium

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Minnie
2020. április 30. 18:06
Amikor oda jártam még Lőwy Sándor gépészeti szakközép volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!