Önkéntes segítőket toboroz az Emmi a koronavírus elleni küzdelemhez

2020. március 16. 10:07

A koronavírus elleni küzdelemhez keres minimum középfokú egészségügyi képzésben részt vevő hallgatókat, de volt orvosokat és ápolókat is a magyar kormány.

2020. március 16. 10:07

A https://covid-onkentes.aeek.hu oldalon nyilvánosságra hozott nyílt levélben Kásler Miklós ember erőforrás miniszter tisztelettel fordul orvosokhoz, szakdolgozókhoz, egészségügyi hallgatókhoz és tanulókhoz azért, hogy önkéntes munkára jelentkezzenek a sürgősségi betegellátásba, valamint az alapellátásba.

Emlékeztet arra, hogy „az egész világot elérte a koronavírus pándémia és a köröttünk levő országokban több tízezren szenvednek már a megbetegedésben”, és hogy március második hétvégéjén „hazánkban is a közösségi terjedés szakaszába ért a járvány és rohamosan szaporodik a megbetegedettek száma”. Mint írja, az egészségügyre „nehezedő nyomás azért is óriási, mert idős kollegáink sérülékenyebbek a vírussal szemben, ezért nemcsak a betegek gyógyítását, hanem az ő védettségüket is szeretnénk biztosítani”. Ezért „a 65 év feletti egészségügyi dolgozókat olyan beosztásba kell helyezni, ahol nem találkoznak közvetlenül beteggel”

Helyettük, azaz az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt a közvetlen betegellátásból kieső orvosok és szakdolgozók pótlására önkéntes programot hirdet meg a kormány – folytatta a nyílt felhívás. Ennek keretén belül Kásler Miklós minden, 18-49 év közötti, közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben részt vevőt vár, tehát orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, de még egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói jelentkezhetnek.

Várják azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket is, akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein. Valamint várják azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken, de azokat is, akik a magánegészségügyben dolgoznak. És azokat is, akik „egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt”.

Jelentkezni a honlapon történő regisztrációval lehet.

(Mandiner)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. március 17. 16:15
Hozzátok haza őket, gazemberek! Semmi mást nem kell csinálnotok, csak nekik adni azokat a fizetésemeléseket, amit az idén megszavaztatok magatoknak!
kunfia
2020. március 16. 10:18
Mi történt,sikerült telefonon elérni az egyszemélyben döntőt? Talán a teljes karantént is megfontolhatná ez a zseni,és az összes Orvosi Kamara ajánlást!
Nehidd El
2020. március 16. 10:11
Csak a kibukott rezidens, CseKa ne jelentkezzen, mert megsokszorozná az áldozatok számát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!