Dobrev megkérdezi az embereket az európai minimálbérről

2020. február 04. 12:43

A CEU professzora kivitelezhetetlennek tartja a DK tervét.

2020. február 04. 12:43

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt hétfő este Dobrev Klára. Gyurcsány Ferenc felesége bejelentette: online konzultációt indít a DK az európai minimálbérről, amelyet az Európai Bizottság is támogat. Elképzelése szerint az egyes országok minimálbére az átlagfizetés 60 százaléka lenne. Ez Magyarországon nettó 144 ezer forintot jelentene, a jelenlegi 107 ezer forint helyett.

Az ötletet támogatja Dávid Ferenc, akit a közelmúltban neveztek ki a DK gazdasági tanácsadójának, szerinte ugyanis a minimálbér emelkedése emelné az átlagkereseteket is.

A CEU közgazdászprofesszora, Csaba László az ATV-nek elmondta, nem tartja jó ötletnek az egységes európai minimálbér ötletét, mivel sok, német társaihoz képest jelenleg kevesebbet kereső magyar munkás elveszítené állását. „Nagyon egyszerű példát mondjak, egy kisboltban nem tudnak annyit kitermelni, különösen ha minden adót befizetnek, akkor ennek megfelelő bért fizessenek, úgyhogy az biztos, hogy nem azt a hatást érné el, amit gondolnának” – mondta.

(Mandiner)

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. február 09. 22:27
Helyesen: "Dobrev megkérdezi az embereket az európai minimálbréről"
nyugalom
2020. február 05. 13:00
Ennek aproanyka vette a diplomajat? Vajon megvan?
nyugalom
2020. február 05. 12:57
Mar megmondtak ennek az aljas larvanak, hogy nem! Mit akar kerdezni, ki o? Egy arulo idegen, semmi koze a magyarokhoz a bandajaval egyutt!
atila68
2020. február 05. 12:24
"Elképzelése szerint az egyes országok minimálbére az átlagfizetés 60 százaléka lenne" Nem ezt ígérted, nem ezért küldtek a szavazóid az EP-be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!