Eljárás indul Kárpátalján a magyarellenes óriásplakátok ügyében

2018. október 22. 12:53

Miközben a kárpátaljai kormányzó oroszokat lát a magyarellenes plakátok mögött, az ukrán ügyészség nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása miatt indított büntetőeljárást.

2018. október 22. 12:53

Nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása miatt indított büntetőeljárást a Kárpátalja megyei ügyészség a hétvégén a megye több járásában kihelyezett magyarellenes óriásplakátok ügyében – jelentette hétfőn az Ukrinform ukrán hírügynökség, az ügyészség sajtószolgálatára hivatkozva.

A Kárpátalja megyei ügyészség közlése szerint október 20-ra virradóra ismeretlenek provokatív tartalmú plakátokat helyeztek el Kárpátalja több községében. Folyik a bűncselekményhez köthető személyek felderítésére irányuló nyomozás – tudatta a hatóság, amely szerint az ügyben nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása címén indított büntetőeljárást, az ukrán büntetőtörvénykönyv 161. cikkének 1. része alapján.

Szombat reggelre ismeretlenek Ungvár, Munkács és Beregszász környékén a főutak mellett óriásplakátokat helyeztek el a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének arcképével, nevével és az őket szeparatistának nevező ukrán nyelvű felirattal.

Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó szerint orosz titkosszolgálati provokáció a magyarellenes óriásplakátok kihelyezése a megyében.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belpestilibsi
2018. október 22. 16:43
éljen a nemzeti nacionalizmus! ilyen ez!
Einar
2018. október 22. 16:33
Ott kell keresni a plakátok gazdáit, ahol a megfigyelő eszközök és neveket, címeket nyilvánosságra hozó weboldalak üzemeltetőit. Ez nem orosz provokáció, hanem ukrán. Putyinnak ebben igaza van. Ukrajna nem ország, csak egy vezélyes instabil terület Európában.
dick52
2018. október 22. 14:50
Na, erre kíváncsi leszek!
mokány
2018. október 22. 14:28
Soros ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!