Karácsony: Ez lehet az utolsó félév Orbán iskolájában

2018. január 29. 09:24

„Kezdi a közoktatást is átitatni az Orbán-rezsim erőszakos és paranoid légköre” – olvasható Karácsony Gergely vasárnap esti közleményében, melyben a Tanítanék Mozgalom tüntetésére reagált.

2018. január 29. 09:24

„Az MSZP–Párbeszéd Szövetség üdvözli a Tanítanék Mozgalom mai tüntetését. Osztozik az iskolai egyenlőtlenségek, a tanszabadság eltiprása és az iskolák militarizálása feletti dühükben” – olvasható Karácsony Gergely vasárnap esti közleményében. Véleménye szerint a tüntetés „reményt adhat, hogy április 8-án véget ér ez a rémálom; a most kezdődő félév az utolsó lesz Orbán iskolájában.”

Az MSZP-Párbeszéd Szövetség – a közlemény szerint – minden diáknak biztosítja a lehetőséget, hogy legalább az érettségit megszerezhesse, és minden tanárt felszabadít a KLIK uralma alól. Hozzáteszi: ahogy korábban a diákok tüntetését, úgy a mai Tanítanék tüntetést is üdvözölik. Szerinte az újra aktivizálódó társadalmi mozgalmak jól mutatják a Fidesz-elittel szembeni széleskörű elégedetlenséget.

„A mai tüntetésen 10 millió magyar – diákok, tanárok, szülők, nagyszülők – életéről, jövőjéről van szó. Ijesztő folyamat, hogy az iskolai lőterek ötletével és a Honvédelmi Intézkedési Terv (»HIT«) abszurd kötelezettségével kezdi a közoktatást is átitatni az Orbán-rezsim erőszakos és paranoid légköre” – állítja.

Ígérete szerint az MSZP–Párbeszéd Szövetség egy kormányváltás után békét hoz az iskolákba, visszaállítja a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, hogy senki ne morzsolódjon le végzettség nélkül. A folytatásban hozzáteszi: aki pedig továbbtanulna, annak biztosítják az érettségi és az ingyenes első diploma lehetőségét. „A nagytőkések helyett a diákok érdekei szerint alakítjuk át a szakképzést, és minden tanárt felszabadítunk a KLIK uralma alól” – szerepel Karácsony Gergely közleménynének végén.

(MTI-OS)

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2018. január 29. 12:51
Úgy van Karácsony! Ingyen érettségit, és három éves romkocsma- bérletet mindenkinek! Ejj de gavallér ajánlat, csak a célközönség nem érti..
Cezar
2018. január 29. 12:18
Karácsony után jöjjön a Sziveszter!
Mich
2018. január 29. 11:50
Így igaz, libsik, bolsik és nácik: Ez a libsibolsináci Katyvasz utolsó éve!
flesh ripper
2018. január 29. 11:48
Puhapöcs Mamlasz kiskarácsony Gabika, fosos pelenkája cserére szorul. Bűzlik Zugló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!