Kunhalmi a Mandinernek: Saját népére rontott rá a kormány

2017. április 04. 21:10

Az MSZP oktatáspolitikusa a CEU melletti keddi demonstráción a Mandinernek elmondta: aki egy egyetemet támad, leszállítja a tankötelezettséget és nem engedi be a középosztályt az egyetemekre, az a saját népére ront rá, a saját társadalmának a jövőjét fojtja meg. Kunhalmi Ágnes azt is elárulta: ő maga járna-e a CEU-ra.

2017. április 04. 21:10
Eggendorfer Áron

Mint megírtuk: Kunhalmi Ágnes is jelen volt a CEU melletti keddi szimpátiatüntetésen, ő volt az, aki végül kilógatott egy EU-s zászlót a parlament egyik ablakából. A Mandiner ezt követően kérdezte a pillanatot kihasználni igyekvő szocialista politikust. 

*

Hogyan tovább? Mit tesz meg a továbbiakban a CEU ügyéért? 

Bízunk abban, hogy a köztársasági elnök úr ezt nem fogja aláírni. Utána, gondolom, akik érintettek, a bírósághoz is fognak fordulni, hogy ha hatályba lép ez a törvény. De hát mindenféleképpen azt hiszem, hogy egy kormányváltás tudja megakadályozni azt, hogy tovább rombolják a tudást és tovább mélyítsék a tudásválságot Magyarországon.

A tudás nem jobb- vagy baloldali kategória.

Az nem pártpolitikai kérdés, az józan ész kérdése. Aki ma Magyarországon egy egyetemet támad, aki leszállítja a tankötelezettséget, aki nem engedi be a középosztályt az egyetemekre, és a szakképzőiskolákba sem már, az azt hiszem, a saját népére ront rá, a saját társadalmának a jövőjét fojtja meg. 

Emiatt áll ki akkor ennyire ezért az ügyért?

Természetesen. Hiszen Magyarországnak nincsenek ásványkincsei, nincsenek erőforrásai, nincsenek nagy olajmezői. Magyarországnak egy kincse van, ez pedig az embereknek az agya. 

Nem árt a CEU-nak, hogy az MSZP kiáll az ügy mellett?

Nem hiszem. Az árt, hogy vannak politikusok és van a Fidesz, aki ezt be akarja zárni, és el akarja lehetetleníteni. Vannak politikusok, akik viszont ezt meg akarják akadályozni. És lesznek is politikusok. És a nap végén meg is fogjuk akadályozni. 

Ön menne a CEU-ra tanulni?

Nekem már van két diplomám, köszönöm. Én mindenkit biztatok, hogy aki tud, az jusson be, ha ott szeretne tanulni. A választás szabadságát kellene megadni mindenkinek. 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. április 05. 23:52
A ceu-ra minek jelentkezne a Kunhalmi?Oda angol felsőfokú nyelvtudás kell,és nem nyelv vizsga papír.
csurcsányi
2017. április 05. 23:46
Igen saját népére támadt a kormány 2006.okt.23.-n.Jól mondod Kunhalmi!
Kanóc
2017. április 05. 19:08
A Mandiner ráront saját kommentelőire ezzel a CEU-cunamival. Előtte a MOMO-cunamival, meg az érmefeldobás...
2017. április 05. 18:28
Kunhalmi már csak tudja. 1947-től elődei mást sem tettek .A saját népükre rontottak elvették vagyonukat ,földjeiket feleségeiket, véegül életüket. 2006-ban is megmuttaták tudnak kemények lenni a néppel, ugyhogy kussoljatok. Azóta tisztelettel kérem a komcsik kussoljanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!