Több mint 600 milliót kapott a jegybank alapítványaitól a New Wave cégcsoport

2016. április 22. 22:05

Az alkotmánybírósági döntésnek megfelelően pénteken nyilvánosságra hozták szerződéseiket a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Ezekből többek között kiderül: a VS.hu-t is kiadó cégcsoporthoz összesen közel 650 millió forint érkezett. De jutott pénz a Matolcsy Györgyről szóló könyvnek és több szerződést kötöttek Trócsányi László igazságügyi miniszter résztulajdonában lévő ügyvédi irodával is.

2016. április 22. 22:05

Összesen 642 255 760 forintot kapott a Magyar Nemzeti Bank különböző alapítványaitól a New Wave cégcsoport – írja a Hír24. A cégcsoporthoz tartozik a New Wave Production, New Wave Media és a We Love Publishing, melyek olyan oldalak kiadói, mint a VS.hu, az Origo vagy a We Love Budapest és a We Love Balaton.

Más érdekes tételek is felbukkantak a jegybanki alapítványok szerződései között. Az Index gyűjtése szerint több tízmillió forint jutott a Matolcsy Györgyről szóló Sakk és póker című könyv kiadására és több nyelvre történő fordítására; de kapott pénzt könyvre Lovas István és Fricz Tamás is. 

Több szerződést kötöttek a Trócsányi László igazságügyi miniszter résztulajdonában lévő Nagy és Trócsányi ügyvédi irodával; de az Echo TV egyik műsorára is jutott 7 millió forint.

Az MNB alapítványok szerződéseinek adatai itt érhetők el:

 

Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány

Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány

Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány

Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány

Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány

 

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Best retards
2016. április 24. 12:12
"A gyenge árfolyam nem húz ki a zsebünkből lóvét?" Egyre kevesebbet. Mert mar nincs devizaalapu IMF hitel. A stradegia az, hogy inkabb forintban adosodjunk el. Es az alacsony forintkamat meg tobb megtakaritast hoz. A magas hozamu kotvenyek kifutnak, es alacsonyra cserik oket. Most kell bevasarolni olcso forinthitelbol. Ez az MNB strategiaja. 1974ben Fekete elvtars 3 millardos IMF hitele 20 ev alatt 25 milliardra nott. Tizszeresere. Es ez mind deviza arfolyamveszteseg. USD, CHF, japan yen. Ebben vettunk fel 3szor.
Mindjárt
2016. április 24. 06:36
A felcsúti maffia mindent lop
VakzKommondor
2016. április 23. 18:03
A kis kancsal szem műtétre gyűjt
Mindjárt
2016. április 23. 17:05
A felcsúti maffia kormány minden idők legkorruptabb kormánya. Lopnak, lopnak, lopnak ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!