Schiffer András: Ne legyen kötelező holokauszt-oktatás az egyetemeken!

2015. június 15. 21:03

Az LMP frakcióvezetője a Pázmányon bevezetendő kurzust kontraproduktívnak tartja, és furcsállja, hogy külföldön készül a tananyag. Rétvári Bence szerint a kormánynak nincs hatásköre a kérdésben.

2015. június 15. 21:03

Schiffer András az Országgyűlésben Rétvári Bence államtitkárnak címzett interpellációjában szólalt fel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen bevezetendő kötelező holokauszt-oktatás ellen – a felszólalásról az LMP tett közzé videót. Schiffer szerint furcsán vette ki magát, hogy tel-avivi professzorok dolgozták ki a tananyagot, és „egy külföldi állam képviselője bábáskodott a bejelentésnél”. Sólyom Lászlóra hivatkozva az LMP frakcióvezetője azt mondta, a holokauszt-oktatásnak helye van a közoktatásban, ezért támogatták az MSZP javaslatát a középiskolások auschwitzi látogatásáról (ahogy a Jobbik határontúli osztálykirándulási javaslatát is megszavazták, tette hozzá).

Schiffer az egyetem magyarázatát elképesztőnek tartja, a tárgy kötelező oktatása pedig szerinte a szándékolttal ellentétes hatást ér el.

 

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OHM
2015. június 16. 19:52
De! Legyen kötelező mindenhol, iskolától egyetemig! A tudományos szocializmus című ganaj is az volt és mi lett a vége?! Esetleg most majd kijárnak egy kis lámpavasas lincselést is maguknak a tudjukkik...és kezdik elölről majd a Marson, a Holdon, mint a cigányok a javító-nevelőből kikerőlvén.
tevevanegypupu
2015. június 16. 18:56
Ja nem..nem várok, csak leírtam amit tudtam ez ügyben.
Berecskereki
2015. június 16. 16:07
Egyeseket netán az zavarja, hogy ez is szerepel a tematikában? Papi sorsok a horogkereszt és a vörös csillag árnyékában
Senye Péter
2015. június 16. 15:04
Miért ne lehetne tananyag? De harag és elfogultság nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!