Elviszik a Marx-szobrot a Corvinus aulájából

2014. augusztus 04. 10:22

A Corvinus Egyetem aulájából az egyetemtörténeti kiállításra helyezik át a sok vitát kiváltó Marx-szobrot. A rektor azzal indokolta az intézkedést: Marx a múlt része, nem a jelené.

2014. augusztus 04. 10:22

Elviszik Marx szobrát a Corvinus aulájából – tudta meg az Eduline. Rostoványi Zsolt rektor a portálnak azt mondta: a szobrot az egyetemtörténeti kiállításon fogják elhelyezni, mivel az nem a jelen, hanem a múlt része. Az aulában ehelyett corvinusos szimbolikát szeretnének megjeleníteni, amire már ki is írtak egy pályázatot.

Mátyás királytól a humanizmuson és a reneszánszon át a corvinákig sok minden megjelenhet, ezeket a szimbólumokat központi helyeken fogjuk elhelyezni, hogy azok számára is egyértelmű legyen, hol járnak, akik először lépnek be az egyetem épületébe” – mondta a rektor.

A szobor eltávolításának ötlete már többször felmerült, legutóbb 2014 elején az IKSZ nevében Rétvári Bence szólította fel nyílt levélben az egyetem vezetését a szobor eltávolítására.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. augusztus 05. 17:00
Akkor most idézek magyarnyelvű forrásból Marx kitartójától, Engelstől, 1849. április 29: "A Neue Rheinische Zeitung olvasói emlékeznek..., hogy a frankfurti mocsárparlament német nemzeti tökfilkói és pénzcsinálói e számlálásokkor a lengyel zsidókat még mindig a németekhez számították, jóllehet e minden fajok legocsmányabbika legfeljebb profitéhsége alapján állhat rokoni viszonyban Frankfurttal..." Konrad Löw: A kommunista ideológia vörös könyve, XX. Század Intézet, 1999, 90.old. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere...
kjkj945
2014. augusztus 04. 22:17
Bok rosszt a helyére, a csomaggal!
basatu
2014. augusztus 04. 21:49
Hülye bugrisok,a nyugatiakat egyáltalán nem zavarja Marx és Engels szobrai sőt utca és tér elnevezések sem!
bunko_jobbos
2014. augusztus 04. 19:12
Ideje volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!