Varga Mihály: Semmi oka, hogy megszűnjön a Corvinus

2012. szeptember 05. 15:54

Nincs semmi ok arra, hogy megszűnjön a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), mert a második legnépszerűbb a diákok között – mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter a BCE tanévnyitó ünnepi szenátusülésén. Úgy fogalmazott: „a piac megmérte az egyetemet és jónak találta”.

2012. szeptember 05. 15:54

Nincs semmi ok arra, hogy megszűnjön a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), mert a második legnépszerűbb a diákok között – mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerdán Budapesten, a BCE tanévnyitó ünnepi szenátusülésén. Úgy fogalmazott: „a piac megmérte az egyetemet és jónak találta”. Mivel az állam, valamint a diákhitel program minden hallgató után kifizeti a költségeket, így nemhogy csökkenő, hanem növekvő lesz az egyetem költségvetése, ráadásul a vállalati szféra bevonása újabb bevételeket jelenthet az egyetemnek – fűzte hozzá.

Varga Mihály annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a felsőoktatási képzés színvonalának emelése érdekében országos szinten szükségszerűek voltak a strukturális változások, a kapacitás ésszerűsítése, továbbá a közösségi forrásból végzett képzés szerkezetének átláthatóvá tétele. Kitért arra: a gazdaság és a társadalom tényleges igényeihez kellett igazítani a felsőoktatás struktúráját, hogy az a piaci igényeknek jobban megfeleljen, és így piacképes tudással jobban érvényesüljenek a frissen végzett diplomások.

Rostoványi Zsolt, a BCE rektora köszöntő beszédében megemlítette, hogy mintegy 15 ezer hallgatójuk van, akik diplomaszerzésük után jól megállják a helyüket a nagyvállalatoknál, a közép- és kisvállalkozásoknál, valamint a tudományos életben is. Az ünnepség keretében adták át az egyetemnek a Superbrands-díjat, amelyet a hallgatókat fogadó vállalatok ítéltek oda idén immáron másodszor. Ezután az elsőévesek letették az egyetemi esküjüket.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 05. 16:48
Mert ha anno tapsi hapsi mást tesz akkor....
hunmohikan
2012. szeptember 05. 16:41
és kik járhatnak oda majd Mihályom? Mert ha anno 84-ben is fizetős az egyetem, biztos nem mhettem volna, mert nem tudtam volna kifizetni a tandíjat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!