Neue Zürcher Zeitung: Áder Orbán vazallusa

2012. május 03. 08:35

A svájci lap szerint Áder János személyében Orbán Viktor vazallusát választották köztársasági elnöknek, aki beiktatási beszédében nacionalista hangot ütött meg.

2012. május 03. 08:35

Charles E. Ritterband szerint Áder személyében Orbán Viktor egyik „vazallusát” választották köztársasági elnökké. A Neue Zürcher Zeitung publicistája emlékeztetett, hogy a választásra azért volt szükség, mert Schmitt Pálnak plágiumügye miatt le kellett mondania. Kiemelte, hogy csak a Fidesz és a KDNP szavazták meg. Egyik alcímében Ritterband pártkatonának nevezte Áder Jánost, majd megjegyezte, hogy ő az első hivatásos politikus az államfői poszton. A szerző kiemelte, hogy a baloldali ellenzék tüntetőleg nem vett részt a szavazáson és hogy a közvetlen elnökválasztást követelő Jobbik ellene szavazott.

Ellenjelölt nem volt, de megválasztása mégsem volt magától értődő, mivel az előző években feszültté vált a viszony Áder és Orbán Viktor között – írta a svájci lap. Ritterband kitárt rá, hogy az ellenzék arra emlékeztetett: Áder is részt vett az EU által kifogásolt választási törvény és bírósági reform kidolgozásában. Az államfő beiktatási beszédével kapcsolatban megjegyezte, hogy Áder nacionalista hangot ütött meg, amikor arról beszélt, hogy a magyar nemzet sikerre született – olvasható a Médianéző összeállításában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. május 03. 18:09
Mit vártak volna? Hogy majd Kertész Ákos szavaival kezdi meg működését a magyar államelnök?
red label
2012. május 03. 16:56
Az elmult 22 év politikai palettáját nézve egy érdekesség: A rendszerváltó pártok közül a mai napig egységében,és vezetésében, a Fidesz maradt meg. MDF,Kisgazda párt, szdsz,megszünt, mszp haalmas veresége uán, próbálja összeszedni magát kevés sikerrel. Tehát logikus a triumvirátus, az egyetemi haverok uralma. Az NZZ meg söprögessen saját háza táján, ha nincs fogalma a helyzetről.
advocaat
2012. május 03. 14:59
Mingyá megyek a NZZ Onlányra és megütöm ezt a krypto - zsidó, svejcizsermány geci bunch-ot... Mert Áder rendkívül autoriter, erős fiú, Orbánnal egyenlő már 1988 áprilisa óta: s ha AKART VOLNA nacionalista beszédet mondani, AZT NAGYON KŐKEMÉNYET TUDNA, hogy a tót illegitim enklávé egész territoriális egysegge, aztán Szlovénia muraszombati és lendvai járás miatt, Szerbia a Délvidék miatt (ZIMONYIG!), Munténia + Molodovánia meg a számukra teljesen idegen Transsylvániaés aPartium miatt már mozgolódísatana és ORDÍTANA a ZENC Biztatási Tanácsa előtt! De nem. MÉG nem....
felfújta a szél
2012. május 03. 12:31
Még a neveket se tudja ez a fickó rendesen leírni, aztán meg kereshetik a térképen hol lehet a Csoma város: "Ader wurde 1959 in der nordwest-ungarischen Stadt Csoma geboren" Ja, a Neue Zurücker Zeitung szerint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!