A felsőoktatási dolgozók is támogatják a HÖOK-demonstrációt

2012. február 08. 12:04

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) támogatásáról biztosítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) szerdai budapesti demonstrációját, amelynek célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a kormány oktatáspolitikájában rejlő veszélyekre.

2012. február 08. 12:04

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) támogatásáról biztosítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) szerdai budapesti demonstrációját – közölte az FDSZ szerdán. Mint írták, „a felsőoktatásban dolgozók úgy érzik, hogy az universitas szellemében a hallgatók és oktatók közösségének egységesnek kell lenniük a magyar felsőoktatás megújulása, a színvonalas oktatás biztosítása érdekében”.

A szakszervezet közleményében kifejezésre juttatta: azt várják az oktatási államtitkárságtól, hogy a felsőoktatási törvény elfogadása után a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotásakor hallgassa meg az érintettek véleményét, és vegye figyelembe a javaslataikat.

A HÖOK szerdára a fővárosi Deák térre hirdetett figyelemfelkeltő akciót és virrasztást „a magyar oktatás védelmében”, Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása. A megmozduláson a rendelkezésekkel kapcsolatos állásfoglalást tartalmazó anyagot osztanak a szervezet képviselői az érdeklődőknek, járókelőknek. Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a kormány oktatáspolitikájában rejlő veszélyekre, és lehetőséget teremtsen az érintettek véleménynyilvánítására – mondta a hallgatói szervezet vezetője.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. február 08. 14:05
Mondjuk előtte is fel lehetett volna hívni a figyelmet. Késő bánat eb gondolat?
Zázrivecz
2012. február 08. 13:19
Itt az ideje, hogy legyen a Mandi kommentelőinek is egy szakszervezete! Már mindenkinek van csak nekünk nincs!
egysegelem
2012. február 08. 12:21
Ujabb reteg iratkozott ki a Nemzeti Egyuttmukodesbol, ugylatom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!