Közgázos diákszervezetek: Átlátható reformokat!

2011. május 18. 10:17

A Budapesti Corvinus egyetem kilenc diákszervezete közleményben áll ki a transzparens felsőoktatási reformfolyamat és az oktatás minőségének javítása mellett.

2011. május 18. 10:17

2011. május 10-én „Demokrácia, versenyképesség és a magyar felsőoktatás” címmel vitafórumot szervezett a Budapesti Corvinus Egyetem Rajk László Szakkollégiuma. A vitafórumon az alábbi megállapításokat illetően alakult ki egyetértés a meghívott diákszervezetek között.  

A diákszervezetek szerint fontos a felsőoktatás minőségének javítása, a diplomák piacképességének növelése és a piacképzés jelenlegi formájának átalakítása. Hasonlóan fontosnak a tartják a transzparens döntéshozatalt és az új felsőoktatási törvény mellett szóló érvek kommunikációját is. Kritikát fogalmaztak meg a felsőoktatásból történő forráskivonással szemben, mivel a felsőoktatás a diákszervezetek szerint a versenyképesség kulcsa. 

A Corvinus jövőjével, integrációs terveivel kapcsolatban két fő üzenetet kívánnak kommunikálni a szakkollégiumok, illetve más diákszervezetek. Egyik érvük, hogy a BCE minden hibája ellenére kiemelkedő teljesítményt nyújt hazai viszonylatban az egyetemen oktatott képzési területeken. A második érv az integrált, társadalomtudományi alapú közgazdászképzés fontosságára hívja fel a figyelmet, melynek létjogosultságát nyugat-európai példákkal igazolják.

A közlemény aláírói: BCE Rajk László Szakkollégium Diákbizottsága (szervező), BCE EVK Szakkollégium, BCE Heller Farkas Szakkollégium, BCE Öntevékeny Csoportok Irodája (ÖCSI), BCE Széchenyi István Szakkollégium, CEMS Club Budapest, Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete (AEGEE-Budapest), Közgáz Keresztény Diákkör, Magyar Közgazdasági Társaság Corvinus Egyetemi Ifjúsági Szervezete (MKT Corvinus).

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!