Vád alatt a volt szocialista polgármester

2009. augusztus 04. 18:55

Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás, vesztegetés és hivatali visszaélés vádja Szabó Loránd volt dombóvári polgármester ellen.

2009. augusztus 04. 18:55
Vádat emelt a Tolna Megyei Főügyészség Szabó Loránd, Dombóvár volt szocialista polgármestere ellen, két érintett cégvezetővel szemben ugyanakkor megszüntették az eljárást. Magyar Pál főügyész  szerint Szabó Loránd 2003-ban és 2004-ben testületi felhatalmazás nélkül utalt át 140, majd 26 és 40 millió forintot a Gunaras Rt., illetve a Kapos Innovációs Transzferközpont Kht. számlájára, amelyek ezt pályázati önerőként tüntették fel. A pénzt a cégek néhány nap múlva visszautalták, kár nem keletkezett, de a sikkasztás megvalósult - tette hozzá.

Vádat emeltek Szabó Loránd ellen vesztegetés miatt is. A volt polgármester 2009 márciusában a vád szerint kétmillió forinttal és egy tanácsosi cím felajánlásával próbált rávenni egy dombóvári fideszes önkormányzati képviselőt arra, hogy álljon el egy ellene indított rágalmazási pertől. Szabó Loránd, akit a bíróság utóbb a rágalmazás miatt jogerősen elítélt, június 17-én lemondott polgármesteri tisztségéről. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!